AM brengt tekort studentenkamers stevig terug, koopwoningen worden goedkoopste van Amsterdam

f

Nadat vanochtend al een grote transformatie werd gemeld van een leegstaand kantoor in ruim 250 studentenwoningen doet gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM ook een stevige duit in het zakje door Villa-Mokum in het Amstelkwartier in Amsterdam te ontwikkelen. Daar komen maar liefst 627 koop- en huurstudio’s voor studenten. De koopwoningen gelden met een vanafprijs van €79.500 wellicht als de goedkoopste nieuwbouw binnen de Amsterdamse ring.

Van die 627 woningen brengt AM nog deze maand 348 studentenwoningen in de verkoop. De overige 279 woningen worden eigendom van Syntrus Achmea en zullen een half jaar voor de oplevering te huur worden aangeboden. Met het plan Villa-Mokum speelt AM in op het grote tekort aan studentenwoningen in Amsterdam. De voorbereidende bouwwerkzaamheden zijn in december 2011 gestart; de oplevering vindt plaats vanaf eind 2013.

Volgens regiodirecteur Frank Klomp van AM Noord-Holland biedt Villa-Mokum een uitgelezen kans voor de starter op de woningmarkt om te kopen tegen een lage prijs en op een fantastische locatie binnen de ring van Amsterdam. De prijzen voor de koopwoningen bedragen vanaf € 79.500 v.o.n. op basis van een jaarlijkse erfpachtcanon. De woningen hebben een grootte van circa 30 m² en beschikken over een eigen keuken en badkamer.

Nieuwbouwplannen voor studentenwoningen in Amsterdam betreffen voornamelijk huurwoningen, waarvoor veelal een campuscontract geldt. Met Villa-Mokum krijgen studenten of hun ouders de mogelijkheid te investeren in een eigen woning in Amsterdam.

Voor de ontwikkeling van Villa-Mokum heeft AM nauw samengewerkt met het projectbureau Wibaut aan de Amstel van de gemeente Amsterdam en met Syntrus Achmea. AM Concepts, het inhouse ontwerpbureau van AM, en Kampman Architecten uit Den Haag zijn verantwoordelijk voor het ontwerp. De bouw van het totale project is in handen van BAM Woningbouw.

Lees ook:

 

Nieuwe stap in terugbrengen kantorenleegstand in Arnhem, mogelijk transformatie in 256 studentenwoningen

 
KANTORENMARKT
 
09-01-2012 (18:28)

Opnieuw zal een groot leegstaand kantoorgebouw mogelijk worden getransformeerd in studentenwoningen. Het gaat hier om de 14.000 m2 grote RWS toren in Arnhem. Met belegger/ontwikkelaar Lidmar Properties I BV is al een voorovereenkomst getekend met Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN).

 

 

 

 

Vastgoed-Auctions.nl gaat online woningen verkopen voor AM

Vastgoed-Auctions.nl gaat in opdracht van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM Wonen Zuid-Holland zowel bestaande als nieuwbouwwoningen online verkopen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de verkopende makelaar. Daarmee voegt AM als innovatieve partij een nieuwe online verkoopmethode toe die past in het huidige internettijdperk.

 

Reacties