Conceptueel ontwikkelen: ‘Regie over het wonen van nu’

Al decennialang is conceptuele woningbouw voor Roosdom Tijhuis de gewoonste zaak van de wereld. Deze ervaring is terug te vinden in Identis: een tot in detail doorontwikkelde ontwikkel- en bouwmethode, gebaseerd op gestandaardiseerde werkprocessen en prefab bouwtechnieken. 'Tegelijkertijd zijn we onverminderd flexibel', zegt conceptontwikkelaar Jeroen van Maaren. 'We zijn in staat op een efficiënte manier individuele wensen te vertalen in duurzame, betaalbare woningen, en maatwerk te leveren voor hoogwaardige, eigentijdse gebiedsontwikkeling.'

Jeroen van Maaren betitelt Roosdom Tijhuis als een klassieke ontwikkelende bouwer, die werkt op basis van moderne methodes. 'Onze product-marktcombinaties zijn innovatief en we proberen onszelf steeds te verbeteren. Permanent zijn we met onze samenwerkingspartners in gesprek over de vraag of onze producten voldoen. Door voortdurend te optimaliseren, blijven we actueel. Wij hoeven ook niet zoals veel andere bouwers voor allerlei zaken een beroep te doen op hulp van buiten. We hebben veel kennis in eigen huis, we beschikken zelfs over een eigen architectenafdeling. Zij vertalen de wensen van de opdrachtgever in een kwalitatief hoogwaardig product. Ook als het gaat om de berekening van een energielabel, tekeningen of de uitwerking van een ontwerp in een BIM-model, we houden dit in eigen hand. De uitvoering is vervolgens een zaak van ons eigen bouwbedrijf. In de praktijk van alledag werken we veel met geprefabriceerde onderdelen, deels uit onze eigen timmerfabriek of kappenhal. Verder onderhouden we duurzame samenwerkingsverbanden met een grote groep toeleveranciers en onderaannemers. Op basis van goede samenwerking met zowel de klant, als de toeleveranciers zijn we in staat een passend product te maken. Bovendien hebben we door de jaren heen onze werkprocessen zo ingericht, dat we tamelijk snel – om en nabij zes maanden na start bouw kan al sprake zijn van oplevering – comfortabele, duurzame woningen realiseren.'

Meer weten? Lees het hele interview hier.

 



Reacties


Laatste nieuws