Makelaardijformule RE/MAX Nederland overgenomen door Martijn Groot

Per begin dit jaar heeft Martijn Groot de Nederlandse licentie van RE/MAX overgenomen van Gerard van de Heuvel. Deze week zijn alle kantoorhouders op de hoogte gebracht van de overname. RE/MAX is volgens Groot 's werelds grootste makelaardijformule en sinds 1998 actief op de Nederlandse markt. Groot ziet kansen om deze makelaardijformule in de huidige marktomstandigheden verder uit bouwen.

De formule telt momenteel 15 kantoren en 70 aangesloten makelaars. Wereldwijd kent de formule meer dan 6.291 kantoren en 87.682 aangesloten makelaars in 86 landen.

De 37-jarige Martijn Groot  heeft bedrijfskunde aan de Erasmus universiteit gestudeerd en heeft zich de afgelopen 10 jaar gespecialiseerd in de vastgoedbranche. Medio 2011 heeft Martijn Groot zijn NVM-kantoren in Noord-Holland verkocht en zocht derhalve naar een nieuwe uitdaging. Bij voorkeur in een franchise omgeving op basis van een sterk internationaal label. In combinatie met zijn huidige Master opleiding tot Master of Real Estate (MRE )beschikt hij dan ook over een sterk nationaal en kennisintensief netwerk.

Juist in deze markt ziet Groot kansen om de formule van RE/MAX verder uit te bouwen. Veel makelaarskantoren hebben het momenteel zwaar en zoeken naar wegen om de omzet te vergroten en de kosten te reduceren. Het business model van RE/MAX biedt kansen om als kantooreigenaar schaalgrootte na te streven en als makelaar alleen op het makelen te focussen.  Het business model in combinatie met een sterk merk als RE/MAX dragen bij aan het succes van makelaars en kantoorhouders.

Samen met de RE/MAX franchisers zal de groeistrategie voor de komende jaren worden bepaald. Dit vindt in nauw overleg plaats met het Europese hoofdkantoor in Wenen en het internationale hoofdkantoor in Toronto. Een van de uitgangspunten hierbij is dat het RE/MAX makelaarskantoor bij een branchevereniging zal worden aangesloten om daarmee de naamsbekendheid te profileren en het kwaliteitsimago te versterken.

Reacties