Credit Linked Beheer richt zich op institutionele beleggers met een nieuw fonds voor duurzame en betaalbare woningen

Credit Linked Beheer richt zich op institutionele beleggers met een nieuw fonds voor duurzame en betaalbare woningen

Sustainable Capital Group en Credit Linked Beheer kondigen vandaag de samenwerking aan inzake de kapitaalverwerving voor een nieuw duurzaam woningfonds (SFDR Artikel 9) gericht op institutionele beleggers.

Dit voorgestelde nieuwe fonds markeert een nieuwe fase voor Credit Linked Beheer. Deze uitbreiding komt naast een reeks succesvolle woningfondsen voor particuliere beleggers (particulieren en rechtspersonen). Hun bewezen staat van dienst op het gebied van duurzame woningbeleggingen, die teruggaat tot 2012, positioneert hen perfect hiervoor.

Voortbouwen op een solide basis van duurzame fondsen
Credit Linked Beheer heeft een goede naam in de Nederlandse vastgoedmarkt. Sinds hun oprichting in 2012 hebben zij een reputatie opgebouwd in duurzame vastgoedbeleggingen. Dit komt tot uiting in hun portefeuille van circa € 1 miljard, verdeeld over zeven fondsen, die strategisch gelegen is in sterke economische regio’s en stadscentra. Twee van deze fondsen hebben de status "fiscaal groenfonds", dat extra fiscale voordelen biedt aan de beleggers. Alle fondsen van Credit Linked Beheer zijn geclassificeerd als artikel 9 onder SFDR.

Aansluiten bij de opkomst van duurzaam beleggen
Deze uitbreiding naar institutioneel kapitaal sluit aan bij de groeiende wereldwijde markt voor duurzame beleggingen. Deze groei wordt gedreven door de vraag van beleggers naar integratie van Environmental, Social en Governance (ESG) factoren in hun portefeuilles.

Een aantrekkelijke kans in duurzaam woningvastgoed
Het nieuw op te zetten fonds van Credit Linked Beheer speelt direct in op deze groeiende vraag. Het fonds richt zich op investeringen in duurzame en betaalbare middenhuur nieuwbouwwoningen. De gebouwen zijn zo ontworpen en gebouwd dat de milieueffecten gedurende hun hele levenscyclus worden geminimaliseerd (bijvoorbeeld energiezuinige installaties, waterbesparende voorzieningen en hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen). Deze focus op ESG gaat verder dan alleen het milieu. Het doel van het fonds is ook om betaalbare woningen aan te kunnen bieden voor huurders in essentiële beroepen, zoals leraren, verpleegkundigen en politieagenten. Deze strategische selecties kunnen bijdragen aan het sociale aspect van ESG. Door betaalbare huurwoningen aan te bieden ondersteunt het fonds het financiële welzijn van haar huurders, wat in lijn is met de toewijding van Credit Linked Beheer aan impact beleggen.

Strategische expertise van Sustainable Capital Group
Het track record van Sustainable Capital Group op het gebied van sustainable finance stelt ze in staat Credit Linked Beheer te adviseren tijdens het kapitaalverwervingsproces. Hun expertise omvat het opstellen van een beleggingsstrategie die voldoet aan de richtlijnen van SFDR Artikel 9 en het ontwikkelen van marketingmaterialen die de ESG-impact van het fonds laten zien.

Rogien Averink Associate Partner Sustainable Capital Group is verheugd om samen te werken met Credit Linked Beheer aan dit nieuwe duurzame woningfonds. 'Dit fonds heeft het potentieel om een significante bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een duurzamere en betaalbaardere woningsector.'

Roy Stege, financieel directeur van Credit Linked Beheer, is ervan overtuigd dat de expertise van Sustainable Capital Group van grote waarde zal zijn bij het aantrekken van kapitaal voor dit belangrijke fonds. 'Hun ervaring in sustainable finance is essentieel om investeerders aan te trekken die zich inzetten voor positieve impact.'

Over Credit Linked Beheer
Credit Linked Beheer is een gevestigde Nederlandse fondsbeheerder met een lange en succesvolle geschiedenis in de Nederlandse vastgoedmarkt. Hun focus op fondsen voor particuliere beleggers en de huidige uitbreiding naar institutioneel kapitaal tonen hun flexibiliteit en toewijding aan duurzaam beleggen aan. Deze ervaring, gecombineerd met de begeleiding van Sustainable Capital Group, positioneert hen voor succes bij de lancering van dit nieuwe woningfonds.

Toekomst
De lancering van dit nieuwe fonds is een significante ontwikkeling voor duurzame beleggingen. Het speelt in op de groeiende belangstelling voor deze assetklasse en het potentieel om een positieve impact te hebben op het milieu en de maatschappij. Door samen te werken zijn Sustainable Capital Group en Credit Linked Beheer in staat een fonds neer te zetten dat zal aansluiten bij de huidige eisen van investeerders.Reacties


Laatste nieuws