Community gedreven vastgoed voor een regeneratieve toekomst

Community gedreven vastgoed voor een regeneratieve toekomst

Maak kennis met Common City Development: een impact-gedreven ontwikkelaar met oog voor de menselijke maat. Common City heeft een bewezen track-record in met name complexe opgaven. Common City ontwikkelt, begeleidt en bedenkt samen met initiatiefnemers, grondeigenaren en bouwgroepen inclusieve en inspirerende plekken waar mens en natuur elkaar versterken.

'Vijftien jaar geleden zetten Sascha Glasl, Tjeerd Haccou en ik de eerste stappen in duurzame experimenten zoals De Ceuvel en Schoonschip', vertelt medeoprichter Marthijn Pool. We waren pioniers in circulariteit, nog voordat er een naam voor bestond, waarbij we afval-, energie- en waterstromen op een unieke manier verbonden. Het is inspirerend om te zien dat de wereld nu onze visie deelt. Wij zijn klaar om samen met partners te bouwen aan de volgende generatie circulaire werk- en woongemeenschappen, gebaseerd op onze jarenlange ervaring en innovaties.'

Collective
Ontstaan vanuit een integrale visie op het ontwerpen van architectenbureau Space&Matter, is Common City een full service ontwikkelaar, met designers, houtbouw experts en een collectieve zelfbouw platform die hen in staat stelt om op een innovatieve manier vorm te geven aan toekomstbestendige leefgemeenschappen. Met een gezamenlijke missie: het realiseren van maximale impact op natuur en maatschappij.

Community en commons
Het vertrekpunt bij iedere ontwikkeling begint vanuit een gedeelde droom van de gemeenschap en eindigt met het realiseren van een authentieke werk-, woon-, of recreatieomgeving. Door samen met eindgebruikers te ontwikkelen, ontstaan plekken waar zij zich verbonden en verantwoordelijk voor voelen. De Commons staat voor ons voor het delen van ruimtes, mobiliteit en energie. Op deze manier is de gemeenschap zelfvoorzienend en veerkrachtig. Door minder te bezitten en meer te delen neemt de betaalbaarheid toe, verlagen we de voetafdruk en dragen we actief bij aan welzijn en welbevinden.

Fotograaf: Marcel van der Burg

Concrete voorbeelden en concepten
Common City is een pionier in het ontwikkelen van vernieuwende projecten en concepten die circulariteit en gemeenschap centraal stellen. Verbeeldingskracht en een lonkend toekomstperspectief werkt aanstekelijk en motiverend. In projecten zoals De Ceuvel, Schoonschip en het recent gerealiseerde woongebouw Wij_land komen de kracht van de bewoners en een vernieuwingsgeest samen, waarbij de grenzen van duurzaam innoveren worden verkend.

Co-creatie en gedelegeerd
Common City ontwikkelt op eigen initiatief én gedelegeerd, woningen als August&Ally, Jardin en LeeuwenDeel en bedrijfsgebouwen zoals Circular City House, samen met de gebruikers. Ze begeleiden met veel ervaring CPO, MO en wooncoöperatie bouwgroepen bij het omzetten van gedeelde waarden en ambities naar een droom woonplek. Common City helpt innovatieve ondernemers met het vinden en acquireren van een bedrijfslocatie en het ontwikkelen van een gebruikers specifiek gebouwconcept.

Collaborate
Met ruim 10 jaar ervaring en bewijslast in innovatiekracht in de vastgoedsector, is Common City uw betrouwbare gids door de complexe wereld van circulair vastgoed. Recent versterkte Common City het team met Investment manager Jan Hein Endlich en Acquisitie manager Vincent Vollenbronck, die actief op zoek zijn naar nieuwe kansen en plekken voor de bruisende gemeenschappen van de stad van de toekomst. Neem contact op om samen de meest duurzame oplossingen te bedenken en om te zetten in tastbaar resultaat!



Reacties


Laatste nieuws