Sett Living: 'Voor het oplossen van de woningnood moet je disruptief denken'

Sett Living: 'Voor het oplossen van de woningnood moet je disruptief denken'

Een belangrijk struikelblok bij het realiseren van woningen is traagheid bij vergunningverlening. Daarom moet er disruptief gedacht moeten worden, aldus Cor Schouten, ceo bij Sett Living.

Om tegemoet te komen aan de enorme huisvestingsvraag zullen er in Nederland de komende jaren ettelijke honderdduizenden woningen gebouwd moeten worden. Vraag is alleen: hoe dan? Want behalve gebrek aan locaties, is er gebrek aan bouwcapaciteit en zijn er steeds meer leveringsproblemen met nutsvoorzieningen. Daarnaast is er nóg een struikelblok bij het realiseren van nieuwbouwprojecten, namelijk de traagheid van vergunningverlening. Dus zal er disruptief gedacht moeten worden, vinden ze bij Sett Living in Nijmegen. Ceo Cor Schouten legt uit wat dat inhoudt en waarom de oplossing van Sett Living echt werkt.   

'Disruptief wil zeggen dat wij als Sett Living een permanente oplossing bieden die tijdelijk in te zetten is! Want onze woningen voldoen net als traditionele woningen aan de BENG-normering en zijn dus ook qua levensduur en leefgenot vergelijkbaar met traditionele woningen. Het grote verschil met de traditionele bouw is dat wij fabrieksmatig, verplaatsbare woningen produceren. Want er is volgens ons maar één antwoord mogelijk om aan de vraag te voldoen en dat is door middel van fabrieksmatige bouw van woningen. Waarbij wij ons helemaal richten op houtskeletbouw.'

Lees hier verder.

 



Reacties


Laatste nieuws