Ommetje met Tom & Colliers: Winkelstraten

Colliers gaat op pad met Ommetje met Tom. In deze videoreeks komt Colliers' specifieke kennis van de stad, architectuur en gebouwen samen met de interessante wetenswaardigheden van bankier Tom Jongbloed.

Tom deelt samen met zijn dochter Josephine weetjes over Amsterdam op het Instagramaccount @ommetjemettom.

In de vierde aflevering maken Jacob Pot, directeur retail bij Colliers en Tom Jongbloed ‘een ommetje’ langs de misschien wel de drie belangrijkste winkelstraten van Nederland. Of op zijn minst de drie winkelstraten met de meeste geschiedenis.

Allereerst brengen zij een bezoek aan Apotheek W.H. v.d. Meulen, op de Geldersekade. De apotheek is sinds 1696 op dezelfde plek gevestigd en is de oudste winkel van Amsterdam, en waarschijnlijk de oudste apotheek van Nederland. Zij vervolgen hun weg naar de Bijenkorf, een luxe warenhuisketen met maar liefst 26 miljoen bezoekers per jaar. Een bezoek aan de bekendste winkelstraat van Nederland, de Kalverstraat, mag natuurlijk niet missen. Een winkelstraat van maar liefst één kilometer lang en telt 15 zijstraten en –stegen. Het ‘ommetje’ eindigt op de Leidsestraat: de enige winkelstraat ter wereld waar de tram doorheen rijdt. Een straat vol geschiedenis, maar waar ook moderne brandstores zich graag vestigen.

Bekijk hier de nieuwe aflevering. 



Reacties


Laatste nieuws