Onmisbare tips voor een soepele en snelle verhuizing

Verhuizen is voor de meeste mensen een stressvolle gebeurtenis. Toch verhuizen we in Nederland regelmatig. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Een deel daarvan verhuist in dezelfde stad, terwijl anderen de stad inruilen voor het platteland. Wat voor verhuizing het ook betreft, het is een must om goed voorbereid te starten.

Althans: als je wilt dat een verhuizing soepel en snel verloopt. Er is een aantal tips en tricks dat je daarbij kunt toepassen. Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van een verhuisbedrijf en aan het huren van een tijdelijke opslagruimte, zoals opslagruimtes in Amsterdam. In dit artikel vertellen we je er meer over zodat je zonder stress aan je verhuizing kunt beginnen.

Maak een verhuisplan voordat de hele verhuizing begint
Iets waar veel mensen niet aan denken bij een verhuizing is het maken van een verhuisplan(ning). Begin minstens een paar maanden tot weken voor de verhuisdatum met het plannen van alle activiteiten. Schrijf op wanneer wat moet gebeuren, op welke data je bepaalde zaken moet regelen en wat je absoluut niet mag missen. Met zo’n planning heb je al een heel goed begin van je verhuizing te pakken.

Wat goed is om te weten, is dat je in zo’n verhuisplan ook andere zaken opneemt zoals het regelen van verpakkingsmateriaal, het plannen van een verhuisdatum, het fixen van eventuele verhuisverzekeringen en meer. Maak ook een checklist waarin je alle taken kunt afvinken zodra je ze voltooit. Houd het verhuisplan de hele verhuizing bij de hand om het geheel overzichtelijk te houden.

Huur een tijdelijke opslagruimte om je spullen op te slaan
Als er iets is waar je achter komt bij een verhuizing is dat je misschien wel veel meer spullen hebt dan je dacht. Een verhuizing wordt daarom ook wel vaak als een grote opruimronde gezien. Dat is ideaal, maar de kans is ook groot dat je spullen tegenkomt die je misschien nog niet weg wilt doen. Of waarvan je nog niet goed weet wat je er mee zou willen doen. Tegelijkertijd liggen die spullen voor nu eigenlijk een beetje in de weg.

In dat geval is het raadzaam om een tijdelijke opslagruimte te huren. Daarin kun je alle eigendommen bewaren waarvan je nog niet zo goed weet wat je ermee gaat doen. Een opslagruimte is daarnaast ideaal wanneer je je bestaande huis uit moet terwijl je nieuwe huis nog niet helemaal klaar is. Terwijl je daar misschien nog moet klussen, staan je spullen veilig opgeborgen in een opslagruimte. Ideaal, dus.

Abonnementen en verzekeringen: stap op tijd over
Een ander punt dat veel mensen vergeten, is het opzeggen of overzetten van verzekeringen en abonnementen. Een belangrijk abonnement waar je bijvoorbeeld aan moet denken is je abonnement voor internet en tv. In veel gevallen kun je je abonnement gewoon meenemen, maar moet je dit wel doorgeven aan de provider. Daarbij is de kans altijd aanwezig dat er op het nieuwe adres een betere deal te scoren is op het gebied van internet en televisie. Kijk ook naar je energiecontract. Kun je deze meenemen of moet je overstappen naar een ander energiecontract?

Wanneer je groter gaat wonen, moet je waarschijnlijk switchen naar een contract dat past bij je nieuwe energiebehoefte. Om extra hoge kosten te vermijden, is het raadzaam om dat te doen zodra je opzegtermijn in is gegaan. Bij een verhuizing is dit natuurlijk niet altijd het geval. Houd dan rekening met extra kosten wanneer je te vroeg overstapt. Andere zaken waar je naar moet kijken, zijn abonnementen die je bijvoorbeeld op magazines of de krant hebt. Hiervan moet je tijdig het adres veranderen. Kijk ook naar verzekeringen en andere verplichtingen waarvan je de dekking of het adres moet aanpassen.

Soepel verhuizen is efficiënt inpakken: zó doe je dat
Waar je tot slot nog aan kunt denken bij het versoepelen van je verhuizing is de manier hoe je je spullen inpakt. Inpakken vergt in ieder geval veel tijd, energie en planning. Begin daar dus altijd op tijd mee, zodat je niet op het laatste moment nog zit te stressen. Zorg ervoor dat je over voldoende verpakkingsmateriaal beschikt zoals verhuisdozen en inpakmateriaal zoals bubbeltjesplastic. Zo verhuis je je eigendommen op een veilige en prettige manier zonder dat ze kapotgaan.

Daarbij is het handig om te beginnen op een plek waar je niet zo vaak komt, zoals de zolder of de logeerkamer. Vanaf daar werk je naar de ruimtes waar je wat vaker komt totdat alles is ingepakt. Eindig met de spullen die je iedere dag gebruikt en dan kan het verhuizen ervan beginnen. Het verhuizen kun je zelf doen met vrienden en/of familieleden of je huurt een verhuisbedrijf in met professionals die voor jou gaan sjouwen. Door de jarenlange ervaring werken zij vaak ontzettend snel, zodat je verhuizing er binnen no time op zit.



Reacties


Laatste nieuws