Gezonde leefomgeving centraal op Blue Zone Festival

Gezonde leefomgeving centraal op Blue Zone Festival

Het Blue Zone Festival is hét festival voor de gezonde leefomgeving. Die dag zoeken we vanuit gebiedsontwikkeling de verbinding met aanpalende domeinen. Domeinen die belangrijk zijn als we willen inzetten op een leefomgeving die (onbewust) bijdraagt aan ouder worden in goede gezondheid. Of eigenlijk op moeten inzetten, want onze samenleving vraagt om nadrukkelijker bijdragen vanuit ruimtelijke ontwikkelingen in het terugdringen van eenzaamheid en depressies. Én bijdragen in brede welvaart, om de polarisatie in onze maatschappij tegen te gaan en iets van vertrouwen te herstellen.

Het Blue Zone Festival brengt daarom wonen en gebiedsontwikkeling samen met inzichten en ervaringen vanuit sociale interactie, gezondheid, zorg, welzijn, beweging, voeding, natuur, leefstijl en zingeving. Het programma op 20 juni is gevarieerd, met keynote speakers als Michel Poulain (de man die aan de wieg stond van de term Blue Zone) en Rudy Westendorp. Er zijn inleidingen vanuit het ruimtelijke domein over onder meer Cartesius Utrecht, Jonas, Haarendael, Noord Karelië, De Olmenhof, Ons Groene Stekje en Stadsveteranen. Maar ook op de agenda: DJ Je Moeder, NOC*NSF, IJsselheem, Rabobank, Windesheim en tv-kok Sharon de Miranda.

Recente projectervaringen leren ook dat woningkopers- en huurders graag kiezen voor een gezonde woonomgeving. Die omgevingen zijn namelijk groener (en dus mooier), zorgen voor meer ontmoeting en verbinding met buurtgenoten, en nodigen uit om vaker buiten te zijn. Oftewel: gezonde woonomgevingen verleiden.

Om de aandacht voor gezonde leefomgevingen nog meer te stimuleren, hebben we een award in het leven geroepen. Of eigenlijk twee. Eén award voor het project dat echt laat zien dat er een gezonde leefomgeving gerealiseerd is, en één award voor een veelbelovend initiatief. Komen de invalshoeken sociale interactie, beweging, gezonde voeding, natuur, zingeving, weerbaarheid en het kunnen meedoen in de community ook in jouw project naar voren? Of zijn het andere aspecten die bijdragen aan een gezonde leefomgeving? Ding dan mee naar de Blue Zone Festival Award. Inzenden kan tot 22 mei.

Het Blue Zone Festival vindt dit jaar plaats in Zwolle. Voor meer informatie: www.bluezonefestival.nlReacties


Laatste nieuws