Ballast Nedam levert razendsnel te bouwen iQ-woningen aan Syntrus Achmea

Ontwikkelaar Ballast Nedam heeft overeenkomsten gesloten met de gemeente Almere en pensioenbelegger Syntrus Achmea Vastgoed voor de realisatie van 36 iQwoningen® in het Columbuskwartier in Almere Poort. Deze bijzondere woningen zullen in heel korte tijd worden gerealiseerd. Ze worden rond april 2012 ter plaatse geassembleerd en vervolgens afgebouwd. Ongeveer drie maanden later worden de woningen sleutelklaar opgeleverd aan Syntrus Achmea Vastgoed.

De iQwoning® is een innovatief woonconcept van Ballast Nedam, ontwikkeld vanuit de behoefte van de klant en door de bewoner centraal te stellen. Het is een woning met de eigenschappen en het uiterlijk van een traditioneel gebouwde woning. Toch wordt de woning grotendeels in de fabriek vervaardigd en dat levert aantrekkelijke voordelen op: constante hoge kwaliteit, geen verspilling, een zeer korte bouwtijd, minimale overlast voor de omgeving en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Syntrus Achmea vindt deze iQwoningen® een waardevolle toevoeging voor het woningaanbod in Almere.

De vraag naar huurwoningen in het middensegment neemt sneller toe dan het aanbod. Door deze slimme manier van bouwen kunnen in korte tijd meer huurwoningen worden geleverd. Ballast Nedam demonstreerde de iQwoning® tijdens de Innovatiedag 2011 op 3 november jl. door op het terrein van de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam binnen 24 uur een complete woning te bouwen. De iQwoning® geeft een antwoord op de uitdagingen van deze tijd, waarin de markt behoefte heeft aan flexibele oplossingen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De iQwoning® voldoet ruimschoots aan de nieuwe EPC-norm en leent zich ook voor heel kleinschalige (her)ontwikkeling.

Reacties