Colliers zet stap in R'dam door samengaan met BRIQ Bedrijfshuisvesting

De Rotterdamse vastgoedadviseur BRIQ Bedrijfshuisvesting is per 1 januari 2012 samengegaan met Colliers International. Met deze stap richting de Rotterdamse markt gaat Colliers door met het verstevigen van haar positie in Nederland. Een koers die eind 2010 werd ingezet met de fusie met de gerenommeerde Amsterdamse vastgoedadviseur Boer Hartog Hooft.

Met deze samengang heeft Colliers drie Nederlandse vestigingen. Behalve in Amsterdam en Eindhoven heeft de vastgoedadviseur nu ook een kantoor in Rotterdam. “Wij zijn zeer verheugd dat BRIQ ervoor gekozen heeft om zich bij Colliers te voegen.  De uitbreiding in Rotterdam ligt perfect in lijn met de groeiplannen van Colliers International in Nederland,” aldus Jaap van Rhijn, directeur en partner van Colliers International Netherlands. 

Voor de bestaande opdrachtgevers van BRIQ verandert er niets met dien verstande dat wij hen als onderdeel van Colliers breder kunnen adviseren, zegt directeur en partner van Colliers International Rotterdam Pieter Bas Koevermans. “Wij waren sterk in de lokale, Rotterdamse markt en dat blijven we. We gaan nog steeds voor het ouderwetse ‘klant is koning-gevoel’ en blijven ook als onderdeel van Colliers gedreven, flexibel en slagvaardig.” 

De Rotterdamse vestiging van Colliers gaat vooralsnog verder met haar huidige team. Koevermans neemt de dagelijkse leiding op zich. “Wij hoeven niet de grootste te zijn”, vertelt hij. “Maar we willen wel onze dienstverlening professionaliseren. Daar kunnen we nu een stevige slag in maken. Tegelijkertijd krijgt Colliers in één klap toegang tot de Rotterdamse markt. En daar zijn wij goed vertegenwoordigd.”

Landelijke en internationale samenwerking
Partner Rogier van Wijngaarden heeft hoge verwachtingen van de samengang en het wereldwijde Colliers-netwerk. “Een groot deel van onze opdrachtgevers opereert landelijk dan wel internationaal. Als onderdeel van Colliers kunnen wij onze opdrachtgevers nog beter van dienst zijn, ook buiten de regio Rijnmond. Dat is van grote toegevoegde waarde.” Om onze groei voort te zetten hadden wij behoefte aan een sterker internationaal netwerk, legt Koevermans uit. “Nederland is een open en aantrekkelijk land voor internationale ondernemingen. Prominente lokale makelaarskantoren doen het lokaal relatief goed ten opzichte van de internationale makelaarsorganisaties. Wij willen graag lokaal en internationaal combineren. Dat wordt onze kracht.”

‘Having fun’
“De samengang is een mooie dubbelslag”, vervolgt Koevermans. “We vullen elkaar perfect aan, een stel jonge gedreven honden en het ervaren Colliers met de daarbij horende kwaliteiten. We hadden elkaar dan ook snel gevonden. Er is ook veel gelijkenis in het DNA van beide kantoren. Colliers heeft vier kernwaarden. Eén daarvan is ‘having fun’. Dat sluit perfect aan bij onze slogan: ‘we build smiles’. Als je minstens negen uur per dag aan ’t werk bent, is het wel belangrijk dat je er plezier in hebt. Dat geldt voor ons maar ook voor onze opdrachtgevers en klanten.”

Per 1 januari 2012 is de samengang officieel geworden. Vanaf deze datum heeft het naambord van BRIQ Bedrijfshuisvesting op haar kantoor aan de Rotterdamse Westersingel 87 plaatsgemaakt voor de naam Colliers International.



Reacties


Laatste nieuws