Zo kun je aluminium ramen kiezen voor een modern huis: een gids voor huiseigenaren

Zo kun je aluminium ramen kiezen voor een modern huis: een gids voor huiseigenaren

Ramen en deuren zijn ontzettend belangrijk in een huis. Sterker nog, zonder ramen en deuren is een woning niets meer dan muren met een dak en zou je er niet in kunnen wonen. Van oudsher worden ramen en deuren gemaakt van hout, en ook kunststof kozijnen zijn bij veel mensen bekend. Maar wist je dat je ook aluminium ramen en deuren kunt toepassen in je woning? Hieronder lees je waar je rekening mee moet houden als je aluminium ramen wilt plaatsen in je woning.

Stap 1: Kies de kozijnsoort die bij je past
Afhankelijk van je smaak kun je kiezen uit verschillende soorten aluminium ramen. De verschillende modellen onderscheiden zich door de soort kozijnen. Zo zijn er stoere kozijnen met zichtbare aluminium omlijsting die passen in vrijwel elke soort woning, van klassiek tot modern. Maar er zijn ook kozijnen die de indruk geven dat er alleen glas is toegepast.

Voor liefhebbers van zeer moderne en minimalistische architectuur is dit een interessante optie. Tot slot kunnen ramen met zichtbare kozijnen verborgen scharnieren hebben, die ook zo’n strakke indruk wekken in je woning.

Stap 2: Bedenk waarvoor je de ramen gebruikt
Een raam is een raam, denk je wellicht, maar daar doe je aluminium ramen mee tekort. Aluminium ramen zijn er in allerlei soorten varianten, van kiepramen tot schuiframen (en deuren) voor bijvoorbeeld het terras. Maar ook gewone ramen met een scharnier zijn verkrijgbaar in een aluminium uitvoering.

Het is belangrijk om te bepalen waarvoor je de ramen gaat gebruiken. Zo kun je in de kamers op de eerste verdieping bijvoorbeeld gewone ramen kiezen met een scharnier, maar in de woonkamer kunnen bijvoorbeeld schuifdeuren voor een terras of veilige aluminium deuren met een verborgen scharnier aan de binnenzijde een slimme optie zijn.

Stap 3: Hoe belangrijk is isolatie voor je?
Naast het soort raam en de functie van het raam is het ook belangrijk om na te denken over de isolerende werking van de ramen. Aluminium ramen kunnen bijzonder isolerend zijn door verschillende lagen glas, maar ook door extra materialen die worden toegepast in de kozijnen.

Aluminium ramen zijn uitermate geschikt voor het beter isoleren van je woning. Het aanpassen van enkel- of zelfs dubbelglasramen kan wonderen doen voor je energierekening.Reacties


Laatste nieuws