Sterke toename vraag naar toezicht om vandalisme leegstaande gebouwen tijdens feestdagen tegen te gaan

Toezicht op leegstaande panden tijdens de feestdagen kan een schadepost van € 161 miljoen als gevolg van vandalisme voorkomen. Dat berekent Ad Hoc op basis van cijfers van dit en afgelopen jaar. De marktleider op het gebied van de bestrijding van leegstandrisico’s verwacht in de laatste week van dit jaar ongeveer 100 panden extra te beschermen (twee keer zoveel als normaal).

“We zien dat de vraag naar toezicht in de aanloop naar oudejaarsavond, en op die avond en in die nacht zelf, de afgelopen jaren sterk is gestegen”, legt Niels van der Plas (Marketing Manager Ad Hoc) uit. “Dit jaar is die vraag zelfs groter dan ooit, met als resultaat dat we dit jaar een recordbedrag van € 161 miljoen verwachten te voorkomen aan schade veroorzaakt door vandalisme.”

Van der Plas legt uit: “De groeiende vraag naar toezicht tijdens de feestdagen is deels te verklaren uit het feit dat vastgoedeigenaren zich meer bewust zijn geworden van de risico’s van leegstand. Bovendien is de angst voor de gevolgen van bijvoorbeeld diefstal en vandalisme, zoals bouwvertraging en administratieve rompslomp, een belangrijke drijfveer om juist tijdens de feestdagen Ad Hoc in te zetten.” 

Onder de gebouwen die kunnen rekenen op extra toezicht tijdens de feestdagen bevinden zich onder andere zorginstellingen, winkelcentra, silo’s, theaters, kantoorvilla’s, maar ook woningen en nieuwbouwappartementen.

 

Reacties