'We vullen elkaar perfect aan, waardoor krachtenbundeling een logische stap was'

'We vullen elkaar perfect aan, waardoor krachtenbundeling een logische stap was'

Opti-Investments kwam in 2022 voort uit de krachtenbundeling van Duprofa Property Management en Libertas Investments. Twee vastgoedbeleggers gespecialiseerd in drukbezochte supermarkten en wijkwinkelcentra. Opti-Investments beschikt sinds februari 2024 over een AFM vergunning en zullen daarom nu onder de naam Opti-Investments naar buiten treden. Ons streven is om jaarlijks € 25 tot € 50 miljoen te groeien. Een ambitieuze speler dus, die zich volgens de eigen website dan ook richt op de ambitieuze belegger. We spreken erover met oprichters en managing partners Michael Theelen en Alexander Gevaerts.

Voor alle duidelijkheid: zowel Duprofa als Libertas blijven bestaan zolang de huidige fondsen in deze bedrijven voortbestaan. Michael Theelen: “Met de beleggers in deze fondsen zijn afspraken gemaakt en die komen we natuurlijk na.” Alexander Gevaerts schetst vervolgens in het kort de achtergrond en ontstaansgeschiedenis van Opti-Investments en licht de krachtenbundeling nader toe. Want waarom zou je eigenlijk samen gaan werken met een partij die eigenlijk je concurrent is? Alexander legt uit: “Mijn vader zit al zo’n 45 jaar in het vastgoed en de vastgoedfinanciering en startte in 2011 met NVI, de voorloper van Duprofa. Toen ik in 2017 samen met mijn vader Duprofa oprichte ontmoette ik Michael en Louis, de zakenpartner van Michael van Libertas Investments. Dat gaf meteen een bepaalde klik. We opereerden op dezelfde markt en hoewel we dus in hetzelfde soort vastgoed zaten, hadden we allebei wel onze eigen focus. Duprofa is van oudsher sterk op het gebied van vastgoedfinancieringen. Bovendien beschikken wij door onze jarenlange ervaring van met name mijn vader over een bijzonder groot beleggersnetwerk. Terwijl Libertas op haar beurt sterk is in asset management. Daardoor spraken wij ook een ander type belegger aan dan dat Michael en Louis deden.” Michael: “We vullen elkaar daardoor perfect aan, waardoor een krachtenbundeling ook een logische stap was.”

Focus
Michael Theelen: “Wij richten ons met Opti-Investments op drukbezochte, solitaire supermarkten en wijkwinkelcentra. In feite een retail niche met een eigen rendement/risicoprofiel. Want retail in zijn algemeenheid, zeg maar de retail in de hoofdwinkelstraten, is het laatste decennium veel wisselvalliger en waar heel andere krachten spelen die hun invloed hebben op huurwaardes en vastgoedwaardes.” Waar Alexander Gevaerts aan toevoegt: “Wij geloven heel sterk in de supermarkt. Want of het nou hoogconjunctuur is of laagconjunctuur: mensen moeten toch blijven eten. Dat maakt het crisisbestendig. Dat maakt het tot een heel prettige en stabiele belegging. Dat zorgt voor continuïteit. Bovendien zijn locaties voor supermarkten schaars: het moet in het bestemmingsplan passen. Die schaarste zorgt voor extra waarde.”       

Professionaliseringsslag
De onderneming is actief in heel Nederland, maar wordt er door de mannen van Opti-Investments nog gekeken naar specifieke locaties? Of speelt dat een minder grote rol voor ze? Michael Theelen: “De euro is in heel Nederland hetzelfde waard, maar wij kijken er vooral naar of een supermarkt goed functioneert. Een supermarkt die in Friesland 160 euro per meter betaalt of eentje in Abcoude die 250 euro moet neertellen; dat heeft natuurlijk ook zijn invloed op de winstgevendheid. Die zal in Friesland groter zijn, maar een plaats als Abcoude is wellicht wat bestendiger. Je neemt verschillende aspecten mee. Maar in principe beleggen we in heel Nederland. Nadat we een object hebben verworven doen we er vervolgens alles aan om het zo goed mogelijk te laten renderen. Door uitgekiend asset management zorgen we ervoor dat het vastgoed aantrekkelijker wordt en de kans op leegstand wordt geminimaliseerd. We hebben daarvoor ook de organisatie.” Waar Alexander Gevaerts aan toevoegt: “Om de organisatie verder te professionaliseren hebben we een aanvraag gedaan bij de Autoriteit Financiële Markten, AFM, om in plaats van naar een registratieplicht naar een vergunning te gaan. Deze hebben we inmiddels op zak en daar zijn we enorm blij mee natuurlijk.”       

Persoonlijke relatie staat voorop 
En over die beleggers gesproken: waar kunnen zij op rekenen bij Opti-Investments. Michael Theelen: “Wat we belangrijk vinden is dat je als belegger bij ons geen nummer bent, het gaat om de persoonlijke relatie. Elke belegger kennen we ook persoonlijk. En hoewel we forse groeiambities hebben, gaan we niet voor de groei op zich. Veel belangrijker is dat onze lopende fondsen goed presteren. Dat staat voorop. We gaan dus echt voor het lange termijn succes.” Om de nauwe betrokkenheid bij de fondsen die Opti-Investments initieert te onderstrepen vertelt Alexander Gevaert vervolgens dat ze zelf ook altijd participeren. “Skin in the game. Dat zegt natuurlijk ook iets. Als we er zelf in geloven, gaan we er ook voor en nemen we zelf ook deel. Vandaar dat wij het zo belangrijk vinden om samen te beleggen.”

Meer weten? 
Wilt u meer weten over het behoud en de groei van uw vermogen door vastgoedbeleggen en de aanpak van Opti-Investments? Download hier de brochure of neem contact op met Alexander Gevaerts, 085-487 40 60 of via de mail: relatiebeheer@opti-investments.nl.



Reacties


Laatste nieuws