Hoe verduurzaam je je badkamer?

Bij het renoveren van een badkamer zijn uitstraling en comfort al lang niet meer de enige factoren waarmee je rekening houdt. Er is namelijk iets wat de afgelopen jaren een steeds grotere rol is gaan spelen, namelijk duurzaamheid. Een badkamer moet niet alleen mooi, comfortabel en functioneel zijn, maar ook duurzaam. Dit heeft twee kanten. Aan de ene kant is het belangrijk om te kunnen besparen op energiekosten. Aan de andere kant vinden veel mensen het belangrijk om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Wil je een badkamer graag verduurzamen? Hieronder lees je hoe je dat het beste aanpakt.

Water en energie besparen
Als je energie wilt besparen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Allereerst is het belangrijk om oude lampen te vervangen door moderne, zuinigere lampen. Dit is iets wat de meeste mensen wel weten. Wat minder bekend is, is dat je kunt besparen door je douchekop te vervangen. Er zijn tegenwoordig namelijk waterbesparende douchekoppen verkrijgbaar. Hiermee kun je je waterverbruik tot wel 50 procent omlaag brengen. Doordat er lucht wordt toegevoegd aan de waterstraal, is deze net zo krachtig en lever je dus niet in op comfort. Een waterbesparende douchekop is echt een aanrader.

Duurzame materialen
Het is fijn om te kunnen besparen op energiekosten, maar duurzaamheid omvat veel meer dan dat. Zo is het ook goed om te kijken of je bij het renoveren van je badkamer je ecologische voetafdruk kunt verkleinen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je badkamer af te werken met duurzame, natuurlijke materialen die niet voor onnodig veel CO2-uitstoot zorgen. Denk hierbij aan natuurstenen tegels die lokaal geproduceerd zijn en duurzame houtsoorten. Het liefst kies je voor tegels die geschikt zijn voor vloerverwarming, omdat dit bekendstaat als een zuinige manier van verwarmen.

Duurzaam kan heel stijlvol zijn
Ga je en badkamer verduurzamen en heb je behoefte aan nog meer informatie? Lees hier de tips van Tegeldepot. Wat ons betreft hoef je bij het verduurzamen van je badkamer niet in te leveren op stijl of comfort. Sterker nog, een waterbesparende douchekop of een wand met duurzame tegels kan heel stijlvol zijn. Als je het hebt over stijl, is vooral je persoonlijke voorkeur leidend. Daarom raden we je aan om gewoon eens rond te kijken en inspiratie op te doen.Reacties


Laatste nieuws