'Zullen we het dan nu over het verhuurproces hebben?'

Jarenlang konden wij maar moeilijk een luisterend oor vinden in de woningmarkt voor onderwerpen als het terugdringen van huurderving en het verhogen van huurderstevredenheid. Waarom zou je überhaupt klantvriendelijk zijn als een mutatie meer geld oplevert dan de jaarlijkse huurprijsindexatie. Mocht de wet Betaalbare huur daadwerkelijk ingaan op 1 juli a.s. zou ik toch even verder lezen. Ter inspiratie...

Durf te meten
Niemand geeft graag toe dat zijn verhuurproces minder 'smooth' verloopt. Er is helaas vaak sprake van huurderving die anders wordt genoemd en daardoor niet in de boeken terechtkomt. Denk hierbij aan extra onderhoud door slecht opgeleverde huurwoningen, aan onnodige leegstand door vertragingen tijdens woningverbetering en, zeer actueel, aan huurderving door verkoop van uw bezit. Als de wet Betaalbare huur wordt aangenomen blijven grote rendementssprongen bij mutatie uit en zal juist het terugdringen van huurderving meer aandacht vragen.

De beste verhuurformule met de slimste software
Wij werken al zo'n twintig jaar aan een optimaal en gedigitaliseerd verhuurproces, met als inzet: meer rendement en optimale huurderstevredenheid. We zorgen door de inzet van eigen, slimme software dat het verhuurproces sneller, eerlijker en transparanter verloopt. Onze software genereert data waar u uw huurprijsbeleid beter op afstemt en waardoor u huurderving voorkomt. Uiteraard levert onze software ook de gebruikelijke digitale huurovereenkomsten en inspectierapporten, is deze ‘wet Goed verhuurderschap’ compliant en voorzien van een koppeling met Datakeeper.

Wachtlijst
Met onze wachtlijst kunnen huurders realtime en per woning zien op welke plek ze staan en hoe lang ze ongeveer moeten wachten. Door deze transparantie trekken we sneller de betere huurders aan. Huurders die bereid zijn te wachten op een woning. Huurders die als gevolg hiervan hun verhuizing plannen. Juist deze doelgroep is beter om achter uw voordeur te hebben. Onze cijfers tonen het aan.

Het resultaat
Uiteindelijk leidt bovenstaande tot een reeks positieve dingen. Als je aan de hand van goed vastgoed, een eerlijk en gestroomlijnd verhuurproces en goede service het gedrag van de huurder positief kunt beïnvloeden, dan gedragen huurders zich beter en blijven ze langer bij u wonen.

Spring met ons mee!
Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Download onze whitepaper ‘Woningverhuur Nederland’ of bel mij gerust op 0650215154.

Door Jeroen Verheij j.verheij@verhuurtbeter.nl



Reacties


Laatste nieuws