Taxapay: Betaalrevolutie in de taxatiemarkt

Het is een welbekend probleem voor taxateurs: facturen die niet of te laat betaald worden. Met frustratie en een hoop extra regelwerk als gevolg. Erik Schlooz, Rutger Janssen en Louis Hage bedachten dé oplossing voor openstaande facturen: Taxapay. “Hoe het werkt? We automatiseren en stroomlijnen het betaalproces, met 100 procent betaalzekerheid binnen 24 uur. En dat voor taxaties van alle typen vastgoed: particuliere woningen, commercieel vastgoed, en zelfs agrarisch vastgoed.”

“We horen vaak van taxateurs hoeveel moeite taxatieorganisatie hebben met niet of te laat betaalde facturen”, begint Schlooz. “De taxateur levert het taxatierapport aan bij de klant, maar de betaling blijft uit. Daarnaast komt het ook voor dat een klant niet het volledige bedrag wil betalen of het niet eens is met het eindresultaat, waardoor betaling uitblijft. Allemaal problemen die het betalingsproces flink stagneren, en leiden tot frustratie.”

Hage vult aan: “We vonden dat het tijd werd voor een verandering, om die frustratie en het extra regelwerk weg te nemen.” Die verandering is Taxapay. “De software zorgt ervoor dat taxateurs alle offertes betaald krijgen die via het platform zijn ingediend. Zo zijn taxateurs zeker van hun geld, krijgen ze direct na oplevering van het taxatierapport betaald, en zijn ze geen uren meer kwijt aan het nabellen van openstaande incasso’s. Een win-winsituatie!”

Hoe werkt het?
Met Taxapay automatiseer en digitaliseer je het taxatiebetaalproces. Er is geen technische integratie nodig, facturen worden automatisch gegenereerd en zijn direct zichtbaar in je persoonlijke debiteurensysteem. Hoe Taxapay precies werkt? “Je voert de klant in en creëert een nieuwe opdracht”, legt Hage uit. “Vervolgens maak je de offerte, en de klant ontvangt de offerte en factuur in Taxapay. De klant accepteert en betaalt de opdracht. De taxateur gaat aan de slag en uploadt het taxatierapport in Taxapay. Na het uploaden, krijgt de taxateur altijd binnen 24 uur uitbetaald. Snel, veilig en eenvoudig!”

“Werken met Taxapay staat voor betrouwbaarheid”, vertelt Schlooz. “We beheren, bewaren en betalen volledig volgens de Nederlandse wetgeving. Daarvoor werken we samen met een door de Nederlandse Bank geaccrediteerde betaalpartner. Deze partner beheert het geld in escrow en verzorgt de uitbetaling. Vergelijk het met de derdenrekening van een notaris, met dezelfde regulering en toezicht van de Nederlandse Bank.”

De voordelen
Taxapay kan veel voor je organisatie betekenen. Als de taxateur het taxatierapport oplevert, staat het geld binnen 24 uur op de rekening van de taxateur. Handig, want op die manier hoeven taxateurs nooit meer achter hun geld aan. Taxateurs besparen tijd en energie, en kunnen hun tijd besteden aan waar ze goed in zijn: taxeren. Zo creëert de taxateur meteen meerwaarde voor klanten.

Bovendien garandeert Taxapay volledige betaalzekerheid. Iedere opdracht die via Taxapay verloopt, wordt altijd betaald. Er is hierdoor geen credit-check meer nodig van nieuwe klanten. Ook ben je geen tijd meer kwijt aan betalingsherinneringen en incasso’s. “Op deze manier maak je het debiteurenbeleid weer tot iets positiefs”, aldus Hage.

Ons verhaal
Taxapay is ontwikkeld voor de taxatiemarkt, door de taxatiemarkt. “Samen met ons enthousiaste team werken we aan innovaties voor de taxatiemarkt. We staan met beide benen in de taxatiemarkt: we zijn al jarenlang actief en ons team bestaat uit ervaren taxateurs, vastgoedexperts en IT-platformbouwers. Daardoor begrijpen we de taxatiemarkt en handelen we vanuit onze specifieke marktkennis.”

“We streven naar vooruitgang, om zo taxateurs te helpen en ze echt vooruit te brengen. Taxapay is de eerste stap om dit doel te bereiken. Samen automatiseren en stroomlijnen we het betaalproces, zodat we taxateurs volledige betaalzekerheid binnen 24 uur kunnen geven. Uiteindelijk verminderen we zo de zorgen van taxateurs, zodat zij zich volledig kunnen focussen op waardecreatie voor hun klanten.”

Wil je meer weten over Taxapay? Neem dan gerust contact met ons op.Reacties


Laatste nieuws