Stellax automatiseert WWS-punten en huurschatting voor de hele portefeuille met hun API's

Stellax ontwikkelt door en verstrekt daarnaast ook hoogwaardige data en waarderingen aan diverse partijen op de woningmarkt. Hiermee bouwt Stellax voort op de krachtige statistische modellen die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld.

Onlangs heeft Stellax verschillende API’s geïntroduceerd die deze modellen voor iedereen beschikbaar maken. Hiermee geeft Stellax vastgoedbeheerders en asset managers direct inzicht in risico’s woningportefeuille.

API’s
Een API (Application Programming Interface) is een manier waarop twee applicaties met elkaar kunnen communiceren.

In de praktijk betekent dit dat iedereen geautomatiseerd toegang kan krijgen tot de rijke vastgoeddata en slimme modellen van Stellax. Deze zijn eenvoudig te integreren in uw systemen, websites en applicaties.

Momenteel is alleen een adres nodig om een schatting te maken met de volgende API's die al beschikbaar zijn (voor residentieel vastgoed):

 • WWS punten API: een schatting van de WWS-punten met uitsplitsing
 • Huurprijs API: een schatting van de markthuur van een woning
 • Waarde in verhuurde staat API: een schatting van de waarde in verhuurde staat op basis van veel verschillende factoren waaronder: markthuur, leegwaarde, WWS-punten, sociale/vrije sector, etc.
 • Woning waarde API: een schatting van de leegwaarde
 • Markt Intelligence API: eersteklas marktinzichten in Nederlandse steden en postcodes (inclusief prijzen, huren en rendementsdynamiek).

Use Cases
Er bestaat een grote mate van onzekerheid over de marktontwikkelingen op het gebied van waarden, huren en rendementen. Bovendien zijn er potentiële nieuwe regels met betrekking tot de middenhuur die mogelijk gaan gelden.

Dit heeft een aanzienlijke impact op de waarde van woningportefeuilles. Het is daarom van nog groter belang om uw portefeuille goed in de gaten te houden.

Stellax API’s zorgen voor inzichten die betere strategische keuzes mogelijk maken en kunnen te hulp komen met de volgende gebruiksscenario's:

 1. Beoordeel snel en automatisch de WWS-punten voor elke woning in uw portefeuille om zo de panden te identificeren die bij invoering van de nieuwe regelgeving onder de nieuwe middenhuur in plaats van de vrije sector zullen vallen.
 2. Beoordeel snel en automatisch de markthuren voor elke woning in uw portefeuille om er zeker van te zijn dat u het juiste rendement behaalt.
 3. Volg voortdurend de leegwaarde en de waarde in verhuurde staat van uw portefeuille.
 4. Verrijk uw systemen met de Stellax-gegevens en schattingen voor interne processen en beoordelingen, zoals controle van taxatierapporten, dashboard voor gesprekken met de klanten, prestatierapporten, enz.
 5. Voeg de eerlijke markthuur/prijs/WWS-punten toe voor elke woningvermelding op uw website.
 6. Voeg de nieuwste vastgoedmarktanalyses toe aan uw website.

Voordelen

 • Snelle en eenvoudige integratie: bij eventuele problemen helpen wij u graag met het opzetten van het proces
 • Snelle responstijden
 • Schattingen gebaseerd op de best-in-class statistische modellen die zijn getraind op grote datasets
 • Gratis testsleutel beschikbaar na registratie
 • Maandelijks opzegbaar
 • Aantrekkelijke prijzen met hoge kortingen voor grote volumes

Contact
Maak een gratis account aan op de website van Stellax om de documentatie en beschikbare abonnementen te bekijken.

Stuur een e-mail naar weare@stellax.ai als u wat extra informatie nodig hebt of boek een call met Stellax om samen naar jouw businesscase te kijken.Reacties


Laatste nieuws