Tover buitenruimte om tot een groene oase

Wil je het hele jaar door genieten van een groen uitzicht? Of heb je genoeg van pottenkijkers wanneer je buiten zit? Een winterharde haag is dan een uitkomst. Maar wanneer je geen groene vingers hebt, een hartgrondige hekel hebt aan tuinieren of heel weinig tijd, is het onderhouden van zo’n haag niet voor jou weggelegd. Maak het jezelf niet zo moeilijk en kies voor een kunsthaag.

Het grote voordeel hiervan is dat je er geen omkijken naar hebt. Dat betekent dat je bij droogte geen water hoeft te geven, de snoeischaar niet nodig hebt, geen schimmelziekte hoeft te bestrijden of te bemesten. Ideaal toch?

Kunsthaag bevestigen
De bladeren van een kunsthaag zijn vastgemaakt op matten/panelen die in verschillende afmetingen te verkrijgen zijn. Maar een kunsthaag heeft natuurlijk geen wortels of een stam. Hierdoor heeft zo’n mat een ondergrond nodig waarop het kan worden vastgemaakt. Dit kan een muur zijn, maar ook een schutting, de spijlen van een balkon of een hekwerk. Zolang je maar in de ondergrond kunt schroeven, spijkeren of een verbinding kunt maken met een spanbandje is er een kunsthaag te plaatsen. De panelen kun je onderling met elkaar verbinden waardoor je de kunsthaag net zo groot en hoog kunt maken als je zelf wilt. Waar je anders jaren moet wachten totdat een haag op hoogte is en dichtbegroeid, heb je nu binnen een paar uur een volwaardige afscheiding.

Kies de stijl die bij je past
Kunsthagen zijn, net als de echte, in heel veel uitvoeringen verkrijgbaar. Buxus, klimop, conifeer, mos, beuken of laurier: de mogelijkheden zijn eindeloos. Net als de ‘echte’ soortgenoten variëren de bladeren en naalden qua grootte en vorm. Ook is er een enorme keuze in kleurschakeringen: bontgekleurd en van licht- tot donkergroen. Combineer diverse uitvoeringen van de kunsthagen voor een mooi effect of houd het strak door voor één soort en kleur te gaan. Waar je bij de aanschaf van een kunsthaag wel op moet letten is de kwaliteit van het materiaal. Een goede kunsthaag is namelijk bestand tegen alle weersinvloeden en zal niet verkleuren onder invloed van uv-straling. Hier heb je jarenlang plezier van.

Toepassingen van een kunsthaag
Een kunsthaag past natuurlijk perfect in je voor- en achtertuin. Maar ook op een dakterras of je balkon voegt het een mooi groen accent toe. Niet alleen zorgt het voor privacy, een kunsthaag zorgt ook voor beschutting. Hierdoor kan je heerlijk op je balkonnetje zitten, terwijl je beschermd bent tegen nieuwsgierige blikken en de wind. Wist je trouwens dat je een kunsthaag ook prima binnenshuis kunt toepassen? Hiermee tover je de serre om tot een heuse tuinkamer of maak je een groene oase van die saaie wand in je thuiskantoor. Je kunt er zelfs je plafond mee ‘vergroenen’. Haal buiten naar binnen met een fraaie kunsthaag.Reacties


Laatste nieuws