Marktconsultatie voor de ontwikkeling van nieuwe horecalocatie in Amersfoort

Marktconsultatie voor de ontwikkeling van nieuwe horecalocatie in Amersfoort

De gemeente Amersfoort is op zoek naar horecaprofessionals en vastgoedexperts voor een nieuw te ontwikkelen horecalocatie voor een leisure ontwikkeling in Amersfoort.

In opdracht van de Gemeente Amersfoort zet Firstmate een marktconsultatie op voor de ontwikkeling van een gloednieuwe horecalocatie. De gemeente Amersfoort heeft ambitieuze plannen om het gebied Over de Laak te transformeren tot een hoogwaardig recreatiegebied met een passende horeca-exploitatie en zoekt daarbij de expertise van ondernemers uit de horeca- en vastgoedbranche.

Locatie
De Gemeente Amersfoort ontwikkelt ten noorden van de wijk Vathorst het recreatiegebied Over de Laak. Dit gebied net boven het riviertje de Laak verandert de komende jaren in een groen recreatiegebied. De drie gemeentelijke gebieden die ontwikkeld worden zijn: Waterrijk, Speelpolder en ’t Hammetje. In deelgebied ’t Hammetje ligt een grote plas met water. De gemeente legt een wandelpad aan rondom deze plas, waardoor het geschikt wordt voor een wandeling van circa 45 minuten. Ook is er ruimte gereserveerd voor de ontwikkeling van een horeca-exploitatie.

Historie
Het water in het huidige Hammetje is ontstaan bij de aanleg van A28 en is gebruikt als zandwinplas. Begin jaren zeventig werd dit stuk grond opgekocht door Willem Ham die hier zijn hammetjes paradijs, (officieel ham viswaterplas), heeft ontwikkeld vanaf 1988. Hij bouwde een sprookjesachtig fort aan de Domstraat als vesting tegen het oprukkende Amersfoort. Als materiaal voor het fort gebruikte hij veldkeien, puin en rioolbuizen. Dit combineerde hij met andere materialen als kerkramen, landbouwwerktuigen en beeldjes. Vervolgens legde hij met puin eilanden aan waarvan hij twee noemde naar de Waddeneilanden Texel en Rottum. Het perceel beplantte hij met bomen en struiken. In het gebied staan her en der follies, als een toren, een balkon en een balkonrand.

Wim Ham verkocht zijn landgoed in juli 2005 aan de gemeente Amersfoort en het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst, om een verbinding tussen Vathorst en op- en afrit 8a van de A28 mogelijk te maken. Sinds de verkoop van het gebied was het stuk grond jarenlang niet toegankelijk voor publiek en verwilderde het volkomen. Daar brengt de gemeente Amersfoort nu verandering in.

Horeca
Om de recreatieve functie van het gebied ’t Hammetje te ondersteunen voorziet de Gemeente Amersfoort een horecavoorziening die faciliteert in de behoeften aan eten en drinken van de bezoekers van dit gebied als een passende toevoeging. Om de haalbaarheid hiervan te onderzoeken heeft de Gemeente Amersfoort een haalbaarheidsonderzoek uit laten door Firstmate. Firstmate acht een horecalocatie van 250 m2 BVO inclusief een terras van 150 m2 economisch haalbaar op deze locatie. 

Oproep aan horecaprofessionals en vastgoedexperts
De gemeente Amersfoort en Firstmate nodigen partijen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling en exploitatie van deze nieuwe horecalocatie uit om hun ideeën te delen. Uw expertise en inzichten zijn van onschatbare waarde bij het vormgeven van de ontwikkeling van deze locatie en worden gebruikt om in de toekomst een zo passend mogelijk tenderproces op te zetten.

De marktconsultatie biedt een unieke gelegenheid om direct betrokken te zijn bij de plannen voor de nieuwe horecalocatie. U kunt uw kennis delen, ideeën aandragen en samenwerken met andere professionals om een levendige en aantrekkelijke plek te creëren.

Hoe deel te nemen?
Als horecaprofessional of vastgoedexpert kunt u deelnemen aan de marktconsultatie door uw interesse kenbaar te maken via Tenderned. Het kenmerk waaronder u de marktconsultatie kunt vinden is 454157.

Gemeente Amersfoort en Firstmate kijken uit naar een samenwerking met zoveel mogelijk marktpartijen uit de horeca- en vastgoedbranche om samen de toekomst van ’t Hammetje vorm te geven.

Voor meer informatie en vragen over de marktconsultatie kunt u contact opnemen met Rianne van Firstmate via rianne@firstmate.nl of telefonisch op 035 631 7582.Reacties


Laatste nieuws