Marktpartijen en overheid kunnen niet zonder elkaar, daarom is er Wocoda

Marktpartijen en overheid kunnen niet zonder elkaar, daarom is er Wocoda

Overheid en markt ontmoeten elkaar vandaag op de beurs Wocoda om samen de uitdagingen op het gebied van Volkshuisvesting aan te gaan. Zo ziet de dag eruit. 

Wocoda, de dag van de woonconcepten, is als idee ontstaan vanuit de roep om meer samenwerking tussen marktpartijen, woningcorporaties en overheden. Als er naar de ambities van de demissionair minister voor Volkshuisvesting Hugo de Jonge tot 2030 een miljoen woningen bij moeten komen, dan kan de overheid dat niet zonder de markt. Andersom heeft de markt de overheid nodig om woningbouwprojecten van de grond te krijgen. Op de Wocoda presenteren marktpartijen hun woonconcepten waarmee ze een bijdrage willen leveren aan het oplossen van de woningnood, en gaan ze in gesprek met de bezoekers. Om het bezoeken van de beurs voor alle partijen toegankelijk te houden, heeft de organisatie ervoor gekozen om overheden en woningbouwcorporaties geen toegangskosten in rekening te brengen.

Opening
De beurs wordt donderdagochtend om 09:45 uur geopend door initiatiefnemer John Kerkhoven en Harry Platte, bestuurder van woningbouwcorporatie Parteon en initiatiefnemer van NH Bouwstroom én Jelle Beemsterboer, gedeputeerde van provincie Noord-Holland. 

Vanaf 10:00 uur kunnen de bezoekers terecht bij diverse inhoudelijke sessies zoals een sessie over houtbouw waar onder andere architect Bjarne Mastenbroek en programmadirecteur grootschalige woningbouw bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hettie Politiek bij aanschuiven. In een andere sessie gaan een corporatie (Thijs Broer, locatiemanager bij woningcorporatie De Alliantie) en gemeente (Morris Jabri, projectleider gemeente Hilversum) met elkaar in gesprek over hoe je een succesvol flexwoonproject tot stand brengt. Hoe een leegstaand kantoorpand succesvol als tijdelijke woonruimte kan worden gebruikt hoor je bij Monoma, de beheerder organiseert samen met gemeente Amersfoort hier een kennissessie over. Cio van Amvest Wim Wensing vertelt over de sociale impact die je kan maken bij senioren en jongerenhuisvesting en oud-gedeputeerde bij provincie Utrecht Bart Krol gaat de paneldiscussie over fabriekswoningen in goede banen leiden.
Kijk hier voor het volledige programma: wocoda.nl/programma

Live op locatie Radio Vastgoedjournaal
Tussen 13:00 en 14:00 uur gaan hoofdredacteur van Vastgoedjournaal Ariana Manduzai en journalist Gabrielle Klaver live vanaf Wocoda radio maken. Onder andere directievoorzitter van woingcorporatie Ymere, Erik Gerritsen is te gast in de uitzending.

De redactie van Vastgoedjournaal is aanwezig om verslag te doen van de dag. Ook wordt er gefilmd voor een sfeerimpressie na afloop. 



Reacties


Laatste nieuws