Nederlands architectenbureau ontwerpt bijzondere wolkenkrabbers

Het Koreaanse vastgoedbedrijf Yongsan Dream Hub Corporation presenteerde vandaag de twee door het Nederlandse architectenbureau MVRDV ontworpen woontorens met luxe apartementen. Een 260 meter hoge en een 300 meter hoge toren verbonden door een gepixeld volume dat publieke voorzieningen, woningen en buitenruimtes bevat. De wolkenkrabbers met een totaal oppervlak van 128.000 m2 zullen naar verwachting  in 2015 opgeleverd worden. Toch rijst er kritiek dat het teveel de associatie wekt van 9/11 aanslagen in New York. 

 De twee torens komen bij de ingang van het Dreamhub project, een door Studio Daniel Libeskind ontworpen masterplan dat het zakendistrict van de Koreaanse hoofdstad Seoul aanzienlijk gaat uitbreiden. De zuidelijke toren zal met 54 verdiepingen 260 meter hoog worden, de noordelijke toren met 60 verdiepingen 300 meter. Ter hoogte van de 27ste verdieping begint The Cloud: een 10 verdiepingen hoog gepixeld volume dat de twee torens met elkaar verbindt.

In veel gevallen voegen woontorens weinig toe aan het stadsleven in de onmiddellijke omgeving, maar door ook publiek programma in het volume van de Cloud op te nemen zal dit project wel een positive invloed op de buurt hebben. In de Cloud komt behalve woningen namelijk ook voor bijna 15.000 m2 aan voorzieningen: de Sky Lounge – een groot atrium dat het programma ontsluit, een fitness centre, conferentiecentrum, wellness centre, verschillende zwembaden en een aantal panoramische restaurants en cafe’s. Dit publieke programma is met een snelle lift te bereiken. Door het naar boven verplaatsen van programma dat normaal gesproken in de plint van het gebouw zit komt ruimte vrij op de begane grond voor een door Martha Schwartz ontworpen openbaar park.

 



Reacties


Laatste nieuws