Duurzaam bouwen en decoreren

Een onderwerp wat het komende jaar nog veel op tafel zal komen is de woningmarkt. Aan de ene kant moeten er huizen bij voor de vele inwoners, aan de andere kant moet er gekeken worden dat de prijs voor woningen, zowel huur als koop, betaalbaar blijven. Anders zijn er straks veel leegstaande woningen. Het is een spagaat waarbij er ook nog eens gedacht moet worden aan de duurzaamheid van de bouw en straks het inrichten en decoreren van het huis.

Alleen door goed samen te werken met elkaar en gebruik te maken van allerlei duurzame oplossingen qua decoratie in en om het huis, kunnen we die 900.000 woningen die er in 2030 moeten zijn, bouwen.

Woningmarkt
In 2024 blijft de woningmarkt een dynamische arena met uitdagingen en kansen voor iedereen, ontwikkelaars en bewoners, terwijl er gedacht moet blijven worden aan duurzaamheid van huizen en betaalbare prijzen. Dit laatste is vooral belangrijk, zodat studenten, starters en iedereen met een lager inkomen ook lekker kan wonen. Door te kiezen voor de juiste materialen, goede subsidies en projectontwikkelaars die visie hebben voor de toekomst, is het zeker mogelijk om energie-efficiënte woningen te bouwen.

Duurzaam bouwen...
Duurzaam bouwen gaat verder dan energiezuinige installaties, zoals zonnepanelen en een warmtepomp. Het omvat net zo goed de keuze van bouwmaterialen met een lange levensduur en lage impact op het milieu. Geen wonder dat we veelvuldig zien dat bouwmaterialen worden hergebruikt. Bijvoorbeeld hout of stenen die van een gesloopt gebouw komen. Daarnaast zal er meer gekeken worden naar materialen die lang mee gaan, de woning tevens goed isoleren en een mooie uitstraling geven aan de woning. Wat dacht je bijvoorbeeld van baksteen, wol als spouwmuurisolatie en uiteraard HR+++ isolatieglas in aluminium kozijnen met houtlook.

..en decoreren
In die duurzame woning willen we natuurlijk wel lekker wonen. Het is daarbij wel goed om weloverwogen keuzes te maken hoe een huis wordt ingericht en gedecoreerd. Hout is overigens wel een materiaal waar veel mensen voor kiezen. De reden is simpel: het heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Velen voelen zich meteen thuis aan een eikenhouten tafel of wanneer er een mooie houten boekenkast in de kamer staat. Wanneer deze meubels tweedehands gekocht zijn of al jaren doorgegeven worden in de familie, dan ben je duurzaam bezig. Toch kun je de look van hout ook in het interieur verwerken met behulp van andere materialen. Zo zijn er aluminium raamkozijnen en deurposten die dankzij een speciale bewerking op hout lijken. En er zijn keramische houtlook tegels.

Duurzame vloerdecoratie
In een duurzaam gebouwd huis zijn keramische houtlook tegels zeker op hun plek. Dankzij de speciale finish zijn de tegels niet van een echte houten vloer te onderscheiden. Deze tegels combineren de warme uitstraling van hout met de duurzaamheid van keramiek. Bovendien kunnen deze tegels wel tegen vocht, zijn ze krasbestendig, kun je er gerust met hakken aan op lopen en vervagen ze niet van kleur in de zon. Iets wat een houten vloer wel last van kan hebben. Keramische houtlooktegels kunnen daardoor overigens ook in natte ruimtes, zoals de keuken en badkamer worden gelegd. En zelfs buiten op het terras. Keramische tegels hebben een lange levensduur en dat sluit weer perfect aan bij de duurzaamheidsambities van de moderne woningmarkt.

Investering in de toekomst
Keramische tegels met een houtlook bieden een veelzijdigheid in ontwerpen en kleuren en daardoor past het in allerlei type woningen. Het maakt het mogelijk om een natuurlijke, warme sfeer te creëren, terwijl tegelijkertijd wordt bijgedragen aan milieubewust bouwen. Als vastgoedinvesteerder of woningeigenaar biedt het integreren van keramische houtlooktegels in woningen niet alleen directe voordelen, maar vertegenwoordigt het ook een investering in de toekomst. De tijdloze aantrekkingskracht, gecombineerd met duurzaamheid, kan de waarde van het vastgoed op lange termijn versterken.

Duurzame toekomst
Als vastgoedontwikkelaar sta je voor allerlei keuzes om de woningmarkt te verduurzamen en betaalbaar te houden. Daarom wordt er gelet op het gebruik van energie, worden woningen toekomstklaar gebouwd en voorzien van energiezuinige oplossingen, waaronder isolatieglas en isolatie van de woning. Het is goed om tijdens het bouwproces de toekomstige bewoners te verwittigen van alle mogelijkheden op het gebied van duurzame woondecoratie. Vloeren van badkamers, keukens, slaapkamers en woonkamers maken daar zeker onderdeel van uit en kunnen dan al voor oplevering gelegd worden. Overweeg daarom eens om keramische tegels te adviseren, zoals tegels met houtlook, zodat ook de binnenkant van de woning klaar is voor een duurzame toekomst. Er gaat nog veel gebeuren op de woningmarkt de komende jaren, maar de toekomst ziet er duurzaam uit!



Reacties


Laatste nieuws