NSI: herbouw winkelcentrum ‘t Loon gaat €5 mln kosten

De herbouwkosten van het verzakte winkelcentrum ’t Loon in Heerlen komen op circa €5 mln. Dat verwacht NSI, de eigenaar van het 25.177 m2 grote winkelcentrum. De eerder deze week geuite vooruitzicht van een ING-analist dat NSI een mogelijke financiële strop van €38 mln – de geschatte herbouwwaarde - boven het hoofd hangt, weerspreekt het fonds echter.

Volgens NSI heeft het verzakte winkelcentrum ’t Loon dat in 2002 is aangekocht, slechts een zeer beperkte impact op de financiële resultaten van de onderneming. Zowel in termen van de waarde van de vastgoedportfolio, als in termen van huurinkomsten vertegenwoordigt winkelcentrum ’t Loon (in zijn geheel) slechts circa 1,5 procent van NSI.

Vandaag is begonnen met de gecontroleerde sloop en naar verwachting zullen 40 van de 50 winkels vanaf donderdag 23 december hun deuren weer voor het publiek kunnen openen. De oorzaak van de problemen moet nog nader onderzocht worden, maar ligt waarschijnlijk in grondverzakkingen, die verband houden met oude mijngangen die zich onder het winkelcentrum bevinden, aldus NSI.

Reacties