Verhoog vastgoedwaarde met deze drie tips

Als je jezelf afvraagt ​​hoe je zowel esthetische als financiële waarde aan jouw eigendom kunt toevoegen, neem dan zeker even de tijd om dit artikel te lezen. Wij vertellen je alles wat je moet weten over het verhogen van de vastgoedwaarde van je huidige woning. Wist je bijvoorbeeld dat je met het installeren van een houtkachel of het aanleggen van een vijver in je tuin alleen al de waarde van je huis verhoogt?

Een houtkachel installeren
Heb je genoeg van die hoge rekening van je elektrische verwarming en wil je graag overschakelen naar een duurzamere bron van warmte? Dan raden we aan om een houtkachel te overwegen. Naast het verwarmen van je lichaam, hebben houtkachels erg veel positieve effecten. Ten eerste en waarschijnlijk wel het meest voor de hand liggende voordeel zijn de lagere kosten. Zeg maar vaarwel tegen die ijskoude, torenhoge rekeningen! Een tweede punt en actueler dan ooit tevoren, het klimaat. Verwarmen met een houtkachel is een duurzame warmtebron, ten minste op de voorwaarde dat dit gedaan wordt op een verantwoorde wijze. ‘Last but not least’ zal deze warmtebron de vastgoedwaarde van je huis verhogen met maar liefst 10 procent tot zelfs 15 procent. Laten we allemaal maar lekker hout stoken!

Een vijver aanleggen
Een vijver fleurt elke ruimte op en creëert een vredig toevluchtsoord voor jou en je gezin. Ontwerp je eigen oase waar je helemaal tot rust kunt komen na een drukke en stressvolle werkdag. Het eerste waar je rekening mee moet houden, is de beschikbare ruimte. Als je een kleine tuin hebt, wil je geen grote vijver, omdat deze de ruimte zou kunnen overheersen. Het klinkt logisch, maar dit is iets waar vaak pas over wordt nagedacht als het te laat is. Als je daarentegen een grote tuin hebt, maak je vijver dan gerust wat groter. Niet te klein, niet te groot, maar genoeg om indruk te maken. Het toevoegen van een vijver geeft je niet alleen een plek waar je compleet kan ontspannen, maar het zal ook dieren in het wild aantrekken. Denk hierbij maar aan kikkers en libellen. Wat zijn de opties? Denk aan een biologische vijver, natuurvijver, terrasvijver en plantenvijver.

Het hart van het huis; de keuken
Bij het uitkiezen van huizen is vooral de keuken erg belangrijk en zegt deze heel veel over de staat van het huis. Zorg er dus voor dat deze modern blijft en meegaat met zijn tijd. Bij oudere huizen, laat ons zeggen, huizen van rond de 40 jaar, kan dit een grote uitdaging zijn. Als je houdt van de handen uit de mouwen te steken en weet waar je aan begint, is dit natuurlijk geen probleem. Vaak zien we dat mensen denken dat aan te kunnen, maar in de realiteit is dat vaak anders. Denk er dus goed over na voordat je aan een van deze klussen begint en roep hulp in van een vakmanschap indien nodig. Uitkomst? Een nieuwe keuken verhoogt de woningwaarde met ongeveer 50 procent van de gemaakte kosten. Hoe hoger de kwaliteit en functionaliteiten, hoe meer waarde het toevoegt. Welke aanpassingen ga jij maken?



Reacties


Laatste nieuws