Corporatie zoekt creatieve ondernemers voor maatschappelijk vastgoed

De Amsterdamse corporatie Eigen Haard zoekt ondernemers met hart voor de Indische Buurt voor twee panden aan de Batjanstraat en Bataviastraat in Amsterdam-Oost. Zij kunnen vanaf vandaag hiervoor zich aanmelden en inschrijven op www.ondernemenbijeigenhaard.nl.

Eigen Haard meldt grote plannen voor de omgeving rondom de Majellakerk te hebben. De komst van het Nederlands Philharmonisch Orkest in de Majellakerk zorgt voor een enorme impuls, zo meldt de corporatie. De Batjanstraat 1 en 82-84 worden ingrijpend gerenoveerd. Voor Batjanstraat 1 zoekt Eigen Haard organisaties rondom de thema’s kunst, cultuur en muziek. Het moet een plek worden waar bewoners en bezoekers hun vrije tijd willen doorbrengen.

In het voormalig schoolgebouw aan de Bataviastraat komt ruimte vrij. Het markante gebouw, in Amsterdamse Schoolstijl, staat midden in de Indische Buurt.

Eigen Haard kocht vorig jaar maatschappelijk vastgoed van Stadsdeel Oost; onder andere Jav’Art op het Javaplantsoen en het schoolgebouw op de Batjanstraat. Maatschappelijk vastgoed zijn panden met een sociale functie, bijvoorbeeld buurtcentra. Eigen Haard vindt het belangrijk dat de activiteiten een plek houden in de Indische Buurt. Maatschappelijke activiteiten dragen namelijk bij aan een prettig leefklimaat voor de bewoners.

Reacties