Een Nieuwe Toekomst voor Corio Center Heerlen

 Een Nieuwe Toekomst voor Corio Center Heerlen

Het Corio Center beleeft momenteel een renaissance. Na een periode van uitdagingen, waaronder aanzienlijke leegstand, markeert de recente overname door een Nederlandse investeringsmaatschappij het begin van een nieuw tijdperk vol hoop en vernieuwing.

De nieuwe eigenaar Meerdervoort heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om het 18.000 vierkante meter grote winkelcentrum te transformeren. In samenwerking met assetmanagers van CRMD zijn diverse moderniseringsplannen in gang gezet. Corio moet tevens in de komende jaren een sleutelrol gaan spelen in de bredere visie van de gemeente Heerlen voor de revitalisering van de binnenstad. Deze visie omvat de toevoeging van 693 nieuwe woningen in het kerngebied rond het winkelcentrum, waarvan vijfhonderd direct naast het Corio Center, en de ontwikkeling van educatieve instellingen, waaronder twee universiteiten en een geplande hogeschool aan de Promenade. “Ontwikkelingen hebben altijd tijd nodig, vooral bij de gemeente. We hebben echter in korte tijd al veel bereikt, waaronder recente nieuwe verhuringen aan Mango, ook vanHaren is erbij gekomen en er zijn zeer warme gesprekken met een populaire foodketen, maar daar kan ik nog niks over vertellen”, aldus assetmanager Yor Berkhout. Naast de actieve invulling met nieuwe huurders schiet ook de geplande renovatie al op. “Als je nu rondloopt in Corio Center ziet het er met nieuwe frisse kleuren al heel anders uit dan een jaartje geleden. De strategie is erop gericht om bij al onze projecten waarde toe te voegen. Deze veranderingen zorgen dan vaak weer voor nieuwe veranderingen in de omgeving, dat is leuk om te zien.”  

Volgens taxateur Envalue heeft het winkelcentrum na de renovatie een marktwaarde van ruim 30 miljoen euro. De vernieuwingen in het Corio Center zijn een welkome impuls voor Heerlen. Het leidt een periode van positieve verandering in, niet alleen voor het winkelcentrum zelf, maar ook voor de gehele binnenstad. Met de huidige dynamiek en de toekomstige plannen belooft het Corio Center een centrale rol te blijven spelen in het creëren van een levendige, aantrekkelijke binnenstad in Heerlen.

Reacties