Wat kost het verduurzamen van bestaande kantoren? Reken het hier uit

Voor het eenvoudig bepalen van de bouw- en investeringskosten voor het verduurzamen van bestaande kantoren, heeft www.duurzaamvastgoed.comeen verduurzamingscalculator ontwikkeld. Deze tool geeft bij benadering de bouw- en investeringskosten weer. De samengestelde kengetallen zijn gebaseerd op praktijkcijfers en het jaartal van het betreffende kantoor. Het is het tweede rekenmodel dat in korte tijd wordt gepresenteerd. Begin deze week verstrekte de gemeente Amsterdam een rekenmodel voor het omzetten van lege kantoren naar studentenwoningen.

De verduurzamingscalculator is speciaal ontwikkeld voor beleggers, makelaars, assetmanagers, eigenaren van kantoren en adviseurs die op eenvoudige wijze inzicht willen krijgen in de kosten voor het verduurzamen van bestaande kantoren. De eerste stap in succesvolle verduurzaming van bestaande kantoren is het inzichtelijk maken van de kosten, zo meldt de website.

De tool richt zich op verduurzaming. Dit betekent dat verfraaiing van het interieur en vaste inrichting buiten beschouwing is gelaten. Echter behoort het verbeteren van het comfort tot de standaard.

De tool is hier te starten. 

Voor het rekenmodel voor het berekenen van de kosten voor transformatie van leegstaande kantoren naar studentenkamers, klik HIER.Reacties


Laatste nieuws