Vastgoedbeheerder Actys komt grotendeels in handen van Duitse partij EPM Assetis

Actys Holding bv, één van de grootste beheerders en verhuurders van commercieel vastgoed in Nederland, heeft afgelopen vrijdag overeenstemming bereikt over een strategische investering door EPM Assetis (EPM), een dochteronderneming van het Duitse beursgenoteerde Bilfinger Berger. De naam Actys en het huidige management blijven hierbij ongewijzigd.

Deze samenwerkingsovereenkomst waar in het diepste geheim 18 maanden aan is gewerkt, zal de verdere uitrol van de strategische groeiplannen van Actys als onafhankelijke beheerder van commercieel vastgoed laten versnellen. EPM heeft 75% van de aandelen in Actys Holding BV verworven van de vier bestaande aandeelhouders waaronder de huidige CEO van Actys, Patrick Kremer.

Actys management heeft in EPM een partner gevonden met een identieke strategie,  die een internationaal platform biedt om de groeiplannen te versnellen en daarnaast jarenlange expertise heeft in commercieel vastgoedbeheer. De ondernemingsraad heeft al een positief advies afgegeven voor deze investering door EPM.  

Patrick Kremer, CEO van Actys Holding: “De samenwerking met EPM maakt het mogelijk om onze portefeuille van diensten te verbreden en onze ambitieuze groeiplannen gericht op internationale expansie te realiseren. Als marktleider in Duitsland en met sterke posities in de meeste Europese landen, kan EPM de klanten van Actys ondersteunen hun (inter)nationale vastgoed te beheren. Tegelijkertijd heeft Actys door deze samenwerking toegang tot de klanten van EPM, die op zoek zijn naar een deskundige commercieel vastgoedbeheerder in Nederland. EPM en Actys delen de identieke strategische visie om als onafhankelijke vastgoedmanagement organisatie te opereren en zowel huurders als verhuurders te bedienen, waarmee ze een uitstekende strategische fit hebben”.

Aydin Karaduman, CEO van EPM Assetis GmbH, zegt: “Wij zijn zeer onder de indruk van het management en de organisatie van Actys  en haar sterke marktpositie in Nederland. De samenwerking met Actys versterkt ons gezamenlijke Europese aanbod en markeert de volgende stap in onze  expansie strategie en vult daarmee één van de bestaande strategische witte vlekken in onze geografische positionering. Onze Duitse klanten met investeringen in Nederlands vastgoed zijn in het bijzonder geïnteresseerd om te profiteren van de directe toegang tot het Nederlandse netwerk van Actys”. 

Actys beheert ongeveer 2 miljoen m2 aan kantoor en bedrijfsruimten en 600.000 m2 aan winkelcentra.

 

Reacties