Komende week opnieuw hypotheekrenteverhogingen verwacht

Nagenoeg alle geldverstrekkers verhoogden vorige week hun hypotheekrentes. De gemiddelde vaste hypotheekrentes stegen met ruim 0,1 procentpunt. Dat was ook iets meer dan de stijging in de week ervoor. Daarvoor was er een periode van hele stabiele vaste hypotheekrentes.

Die hypotheekrenteverhogingen komen niet zomaar uit de lucht vallen. Beleggers zijn de laatste weken onrustig, wat men terugziet in stijgende rentes voor langlopende leningen op de financiële markten.

Hypotheekadviseur Van Bruggen Adviesgroep verwacht voor de komende week een nieuwe ronde aan hypotheekrenteverhogingen (tekst gaat verder onder de afbeelding).

Hogere rentes zetten bouwers onder druk
De hoge rente zet ook de investeringen van bouwers onder druk. De hoge rente vertaalt zich in hoge prijzen voor nieuwbouwwoningen, die toch al niet goedkoop zijn. Want bouwers hadden de afgelopen jaren ook te maken met fors stijgende materiaalprijzen. Al lijkt daar de laatste tijd wat goed nieuws te komen, omdat de prijzen voor een groot aantal materialen aan het dalen zijn. Tot slot hebben bouwers ook te maken met hogere lonen, als ze überhaupt al geschikt personeel kunnen vinden.



Reacties


Laatste nieuws