Dutch Green Building Week 2023: Elke schakel telt 

Van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober organiseert Dutch Green Building Council (DGBC) de Dutch Green Building Week 2023. Dutch Green Building Week (DGBW) is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen. Het thema van de week is dit jaar: Elke schakel telt. Elk idee, elke actie, elke oplossing, groot of klein, het draagt allemaal bij aan een toekomstbestendige gebouwde omgeving. Ter ere van haar 15-jarig jubileum pakt DGBC dit jaar groots uit met evenementen door het hele land en een jubileumfeest voor en door partners. Het feest vindt plaats op donderdag 12 oktober bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam als spectaculaire afsluiter van de DGBW regiodagen. 

Vanuit het besef dat we elkaar nodig hebben om de gebouwde omgeving toekomstbestendig te maken, bundelden marktpartijen en gemeenten hun krachten en werd DGBC in 2008 opgericht. In 15 jaar tijd is de stichting uitgegroeid tot een sterk duurzaam netwerk van circa 380 DGBC-partners die samen de hele bouwketen vertegenwoordigen. Met dus één gezamenlijk doel: een toekomstbestendige gebouwde omgeving. Elk idee, elke actie, elke oplossing, groot of klein, het draagt allemaal bij aan het geheel. Elke schakel telt om dat gezamenlijke doel te halen. Daarbij verweeft DGBC-oplossingen voor meerdere maatschappelijke opgaven. Van Paris Proof tot circulair en van groen tot sociaal, voor het welzijn van mensen tot aan een betere leefomgeving voor dieren en planten. 

Programma in 4 regio's 
DGBC bestaat voor en door partners. Dit zijn partijen uit de hele sector en alle regio’s. Daarom reist Dutch Green Building Week in 4 dagen gaan naar 4 verschillende regio's: Rotterdam, Eindhoven, Assen en Utrecht. Er is dus altijd een dag vol inspirerende evenementen bij jou in de buurt. Van maandag tot en met donderdag is DGBW te gast bij een hublocatie van een DGBC-partner. Dit is bij Group A in het Keilepand in Rotterdam, bij Signify op de High Tech Campus in Eindhoven, bij Iedema Projectstoffeerders in Biosintrum in Oosterwolde en bij het Dura Vermeer Inspiration Centre in Utrecht. 

Plenair en subsessies
Vanuit die duurzame hub in de regio start iedere dag met een plenair programma, georganiseerd door DGBC. Daarbij staan het thema ‘Elke schakel telt’, ketensamenwerking en een gebiedsgerichte aanpak centraal. In iedere regio belicht een expertpanel lokale projecten en praktijkvoorbeelden. Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn klimaatpositieve gebiedsontwikkeling, netcongestie, biobased bouwen en de woningopgave in binnenstedelijk gebied. 

Daarna krijgen DGBC-partners en andere partijen uit de keten het podium. Zij organiseren een subsessie bij de hublocatie of een eigen activiteit in de regio. Bezoek voorbeeldprojecten, ontdek samenwerkingen en innovaties, volg een rondleiding, workshop of lezing, het kan allemaal tijdens de DGBW regiodag. Op vrijdag sluit DGBW af met een online programma dat je vanuit het hele land kunt volgen. 

Bekijk hier het hele programma en de mogelijkheden om daaraan bij te dragen. 

Reacties