Verkoop duurste villa van Nederland zal naar verwachting tussen de 30 en 40 miljoen euro opbrengen

Verkoop duurste villa van Nederland zal naar verwachting tussen de 30 en 40 miljoen euro opbrengen

Vastgoedjournaal besteedt, bij wijze van uitzondering, aandacht aan de verkoop van de grootste en duurste villa van Nederland. Het betreft Villa Logosberg in Laren en is eigendom van ondernemer Willem Willemstein. Het staat nu te koop en de prijs wordt door kenners geschat op een bedrag tussen de dertig en veertig miljoen euro.

Een officiële vraagprijs is niet bekendgemaakt, maar wie Villa Logosberg van ondernemer Willem Willemstein wil overnemen, komt volgens marktkenners uit op een aankoopprijs die tussen de dertig en veertig miljoen euro ligt. In ruil daarvoor krijgt de toekomstige eigenaar een woonhuis van circa 3.250 m2 uit 2012 en circa 750 m2 aan bijgebouwen. Dit alles is gelegen op een perceel van circa 2,8 hectare en grenst direct aan natuurgebied Zuiderheide.

Wat kan men verwachten van dit miljoenenhuis? Als pronkstuk wordt door de makelaars op de verkoopsite het dubbellaagse souterrain aangeprezen. Dit gedeelte van de villa staat in het teken van ontspanning en entertainment. Hier vindt men het ruime binnenzwembad met aparte jacuzzi, een vijfsterrenspa, een bar en een ovale wijnkelder en een volledig uitgeruste thuisbioscoop. Indien men binnen onverhoopt uitgekeken raakt, kan er een frisse neus worden gehaald door een wandeling te maken in de tuin die is aangelegd door de Franse landschapsarchitect Jean Mus. Maar ook een duik nemen in het buitenzwembad of een balletje slaan op de tennisbaan behoren tot de mogelijkheden. Het huis telt overigens negen slaapkamers. 

Willemstein, die zijn fortuin vergaarde in de oliehandel en later onder andere met vastgoed, kocht Villa Logosberg in 2007 van de familie Brenninkmeijer (C&A). De ondernemer liet de bestaande villa slopen om er in 2012 een nieuwe villa voor in de plaats te laten bouwen.

Het is de tweede keer in bijna twee jaar tijd dat het pand te koop wordt aangeboden. Villa Logosberg heeft vanaf november 2021 al een aantal maanden in stille verkoop gestaan. Maar sinds 30 augustus 2023 wordt het actief aangeprezen door Christie’s International Real Estate in nauwe samenwerking met Voorma & Walch Makelaars.

Reacties