Beleggen in vastgoed op de beurs? Kies deze aandelen

Beleggen in vastgoed op de beurs? Kies deze aandelen

Het gaat nog steeds goed in de huizenmarkt, dit biedt niet alleen kansen voor directe beleggingen in vastgoed, maar ook in vastgoedinvesteringen op de beurs. In dit artikel lees je alles over de nieuwste ontwikkelingen om te investeren op de beurs en de beste vastgoedfondsen om in te investeren. 

Wie in het verleden wilde beleggen in vastgoed op de beurs kon dat niet alleen. Ook nu nog kun je voor je beleggingen terecht bij een broker of vermogensbeheerder, maar met een beetje kennis van de markt kun je het ook zelf. Een van de beste opties is Metatrader 4, dit is een platform waarmee je niet alleen kunt traden in vastgoed, maar ook in energie, valuta en edelmetalen. Metatrader 4 download je via de website, waarna je eenvoudig vanuit je luie stoel kunt traden.

Kies de beste vastgoedaandelen
Voor je vastgoedfondsen kiest om in te beleggen is het van belang om jezelf goed te informeren. De vastgoedwereld is een dynamische markt waarin continu dingen veranderen. Op dit moment is het bijvoorbeeld niet zo'n goed idee om te investeren in winkelvastgoed. En dit vanwege de ongekende populariteit van online winkelen. Het is daarom misschien handig om een kijkje over de grens te nemen. 

Vastgoedfondsen in het buitenland
Een paar goede vastgoedfondsen om in te investeren in het buitenland zijn Prologis, American Tower en Equinix. Equinix is een bedrijf uit de Verenigde Staten met datacenters over de hele wereld. Op dit moment beheren ze meer dan 240 datacenters. In maart van 2023 zagen we dat hun aandelen (EQIX) in de voorgaande zes maanden met 11,4 procent zijn gestegen, terwijl de rest van de markt flink achterbleef. De stijging heeft onder andere te maken met de toenemende vraag naar datacenters.

Prologis is een andere optie die door analisten op Wall Street wordt aangemerkt als een goede aankoop. Prologis specialiseert zich in logistiek vastgoed, in de Benelux hebben ze bijvoorbeeld twee miljoen vierkante meter vastgoed in bezit. In totaal hebben ze meer dan 6.600 klanten, waaronder DHL, UPS en Amazon en FedEx, bedrijven die het al een paar jaar heel goed doen. Het feit dat de aandelen goedkoop zijn is een andere goede reden om in Prologis te investeren. 

American Tower Corporation is een bedrijf uit de Verenigde Staten dat zich zowel in eigen land als daarbuiten focust op communicatie torens. In totaal zijn ze in meer dan 22 landen actief met 5.600 medewerkers. Acht van de negen analisten van Wall Street raden aan om te investeren in aandelen van dit bedrijf. 

Een goed moment om te beleggen
Het gaat nog steeds goed in de vastgoedsector, het perfecte moment dus om te beleggen in vastgoed. Informeer jezelf goed en overweeg om te investeren in het buitenland. Hier vind je een aantal hele goede opties om in te investeren.  


Afbeelding ter illustratie.
 

Reacties