Uitspraak in Bouwinvest-zaak is ‘atoombom die het faillissement van partijen kan betekenen’ 

Uitspraak in Bouwinvest-zaak is ‘atoombom die het faillissement van partijen kan betekenen’ 

De Amsterdamse rechtbank heeft in een vonnis de regeling voor huurverhoging in het huurcontract van Bouwinvest nietig verklaard. Volgens de rechter zijn alle huurverhogingen - zowel de inflatie-indexatie als de opslag van 5 procent - onterecht doorgevoerd. Huurrechtadvocaat Huib Hielkema noemt deze uitspraak ‘een atoombom die het faillissement van partijen kan betekenen’. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Een oneerlijk beding in een huurovereenkomst is vernietigbaar maar daar geldt wel een verjaringstermijn voor. Als ik het goed zie was die termijn verstreken? Ik vraag mij af of de rechtbank of de rechtbank die verjaringstermijn kan omzeilen door ambtshalve te toetsen?

Geplaatst op 25 augustus 2023 om 06:52


Annemarie Wiesmeier-van der Brugge

deze uitspraak - indien die in stand blijft en door andere rechters gevolgd wordt - leidt tot enorme ellende. In een gerelateerde kwestie zijn door een andere Amsterdamse rechter prejudiciële vragen aan de Hoge Raad: zie https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBAMS:2023:189 - met bovenmatige interesse worden de antwoorden en overwegingen van de Hoge Raad afgewacht.

Geplaatst op 25 augustus 2023 om 14:47