Sneller een huis verkopen? Bekijk deze tips

De laatste jaren is de woningmarkt in Nederland meer dan eens oververhit geweest. Nu dat weer een beetje afgekoeld lijkt te zijn, worden de woningen minder snel verkocht dan voorheen. Dat betekent gelukkig niet dat je je zorgen hoeft te maken wanneer je je huis wil verkopen, want de huizenmarkt is nog steeds levendig.

Maar het kan wel zo zijn dat je huis net iets langer te koop staat dan je misschien had verwacht. In dat geval kunnen enkele tips en tricks helpen om je huis sneller te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van een moderne keuken kopen of aan het plaatsen van zonnepanelen op het dak. In dit artikel lees je er meer over.

1. Vernieuw oude onderdelen zoals keuken en badkamer
Je huis aantrekkelijker maken voor de verkoop kan ervoor zorgen dat de verkoop sneller verloopt nu de huizenmarkt verder aan het afkoelen is. Beschikt je woning bijvoorbeeld nog over een aantal oudere onderdelen zoals een oude keuken of een oude badkamer? Dat zijn precies de onderdelen waar je op kunt scoren bij de verkoop. Investeer dus in een nieuwe keuken kopen en ga voor een nieuwe badkamer voordat je het huis te koop zet.

Dat lijkt misschien een beetje gek: geld investeren in je huis die je even later verkoopt. Ga je echter voor een mooie moderne en tijdloze keuken kopen en dito badkamer dan is de kans groot dat je huis niet alleen sneller wordt verkocht, maar dat je ook nog eens een hogere vraagprijs kunt vragen. Een win-winsituatie dus wat ons betreft.

2. Maak ruimtes tijdloos en netjes voor de verkoop
Daarnaast is het een must om eens kritisch naar de rest van je huis te kijken. De ene muur die je ooit roze of geel hebt geverfd vond je toentertijd misschien leuk, maar is nu niet echt aantrekkelijk meer. Dergelijke persoonlijke aanpassingen aan je huis heb je ooit gedaan om van het huis je thuis te maken. Dat is natuurlijk alleen maar mooi en ook aan te raden om te doen.

Ben je echter van plan om de woning te verkopen, dan moet je weten dat zulke persoonlijke voorkeuren niet voor iedereen hetzelfde is. Daarom kun je zo’n muur beter eerst wit verven voordat de foto’s worden gemaakt en de boel in de verkoop gaat. Dat geldt ook voor andere kleuren in een ruimte. Ga liever voor neutraal zodat een potentiële koper er een betere eigen voorstelling bij kan maken.

3. Schaf zonnepanelen aan voor op het dak van het huis
Je moet dus zeker wat tijd en energie investeren in het huis dat je wil verkopen. Waar je ook nog aan kunt denken, is het aanschaffen van zonnepanelen voor op het dak van de woning. Waarom je dat moet doen? Simpel: duurzaam wonen is ontzettend populair en zal naar verwachting alleen maar meer in trek worden. Woningzoekers kiezen daarom vaak liever voor een huis dat al duurzaam is, dan voor een woning zonder duurzame toepassingen.

Daarom kunnen zonnepanelen zeker helpen bij het snel verkopen van je woning. Een huis waar al zonnepanelen op bevestigd zijn, is immers veel meer klaar voor de toekomst dan een woning waar dat niet het geval is. Ook hierbij geldt dat je er misschien eerst nog geld aan moet uitgeven, maar dat je dit in de verkoopprijs van je woning dubbel en dwars terug kunt verdienen. 

4. Huur een professionele fotograaf en videograaf in
Misschien een open deur, maar des te belangrijker om er echt voor te gaan: huur een professionele fotograaf en videograaf in om je woning vast te leggen. Je verkoopadvertentie moet potentiële kopers naar je woning lokken. Daarom moet zo’n advertentie tot in de puntjes goed zijn gevuld. Dat betekent: mooie, duidelijke foto’s en videobeelden van iedere ruimte in de woning.

Een professional binnen deze branche weet precies waar hij of zij op moet letten om je huis er voordelig mogelijk op de plaat te zetten zonder dat je ‘liegt’ op de foto’s. Tegenwoordig zijn er zelfs mensen in te schakelen die het hele pakket voor je kunnen regelen: van het maken van foto’s en video’s tot het doen van de marketing rondom je woning. Hoe handig is dat?

5. Woning sneller verkopen door sociale media
Wat tot slot goed is om te weten, is dat het helpt om de advertentie van je huis op sociale media te delen. Tegenwoordig zit vrijwel iedereen wel op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ieder medium heeft een eigen, groot bereik, waardoor het aan te raden is om waar dan ook je advertentie te delen. Vraag vrienden en familie om dat ook te doen voor een nog groter bereik.

Op die manier zien vrienden van die vrienden en familie de advertentie ook en komt je woning sneller in het oog van potentiële woningzoekers. Wat je zelfs ook nog kunt doen als je dat zou willen, is een advertentie plaatsen op sociale media. Dit kost je weliswaar eenmalig geld, maar kan je wel veel views en misschien zelfs potentiële kopers opleveren.

 

Reacties