Hypotheekrente komende week met iets grotere stappen omhoog

De nervositeit op de financiële markten is fors toegenomen en zal deze week leiden tot verhogingen bij de hypotheekrentes, verwacht Van Bruggen Adviesgroep. Veel geldverstrekkers zullen deze week de hypotheekrentes met iets grotere stappen dan de afgelopen tijd de rente verhogen.

Wie naar de gemiddelde hypotheekrentes kijkt van afgelopen week, krijgt het idee dat er bijna niets gebeurd is. Maar de nervositeit is op de financiële markten fors toegenomen en zal deze week leiden tot verhogingen bij de hypotheekrentes. De draai werd vorige week al zichtbaar.

In de eerste helft van vorige week zag men vooral wat kleine verlagingen, in de tweede helft waren er meer verhogingen. Maar omdat de kapitaalmarktrentes vooral op donderdag fors stegen, zullen veel geldverstrekkers deze week de hypotheekrentes met iets grotere stappen dan de afgelopen tijd de rente verhogen. De kapitaalmarktrentes voor 10 jaar vast maakten donderdag een extra sprongetje maakten van 0,15 procent à 0,2 procent. Oorzaken waren de notulen van de Amerikaanse centrale bank waaruit bleek dat er nog meer renteverhogingen van de Fed gaan volgen en ook de Amerikaanse economie lijkt nog behoorlijk op stoom.

Reacties