Kogel door de kerk: Vestia/Heijmans mogen groot plan rond HagaZiekenhuis ontwikkelen

Het 86.000 m2 grote plan om rondom het HagaZiekenhuis in Den Haag een gezondsheidsplein te ontwikkelen met 740 woningen en 2100 parkeerplaatsen kan doorgaan. OCL, de ontwikkelingscombinatie van Vestia en Proper-Stok, onderdeel van Heijmans, heeft de gunning hiervoor gekregen.

Met de goedkeuring van het stedenbouwkundig plan en de gemeentebegroting door de gemeenteraad Den Haag op donderdagavond 3 november jongstleden heeft de OCL, een definitieve gunning gekregen voor de ontwikkeling rondom het HagaZiekenhuis aan de Leyweg en Escamplaan in Den Haag. Voor de uitwerking van de plannen is de gemeente een samenwerking aangegaan met het HagaZiekenhuis en de OntwikkelingsCombinatie Leyenburg (OCL), een samenwerking van woningcorporatie van Vestia en Proper-Stok.

Het plan van OCL omvat de realisatie van een gezondheidsplein, het ontwikkelen van circa 740 woningen en verschillende parkeervoorzieningen met in totaal circa 2.100 plaatsen. Het plan heeft een omvang van ruim 86.000 m2. Het woonprogramma bestaat uit koop- en huurwoningen waarvan 30% bereikbare huurwoningen. Daarnaast voorziet het plan in een gezondheidsplein met zorggerelateerde voorzieningen zoals een tandartsenpraktijk, fysiotherapiepraktijk, kinderdagverblijf en op gezondheid gerichte winkels. De ontwikkeling heeft een contractwaarde voor OCL  van circa € 177 miljoen, waarvan minimaal 25% voor Proper-Stok.

De locatie is opgedeeld in vier plangebieden, die onafhankelijk van elkaar kunnen worden ontwikkeld. De start van de ontwikkeling vindt naar verwachting plaats in 2012. De totale gebiedsontwikkeling wordt naar verwachting in 2020 opgeleverd. 

Reacties