Eagle Eye: Een volledig dekkend camerasysteem met unieke videodetectie

Slimme videobewaking is een steeds belangrijker beveiligingsinstrument in de hedendaagse, steeds veranderende wereld. Het beschermen van uw bedrijf door middel van cameraobservatie en het kunnen detecteren en verifiëren van gebeurtenissen zorgt voor gemoedsrust. 'Maar het beheren en analyseren van videobeelden kan een saaie en tijdrovende taak zijn. Daar komt Eagle Eye Networks in beeld', zegt Jeroen Alberts, Regional Sales Manager voor Eagle Eye Networks in de Benelux.

Eagle Eye Networks is een wereldwijd cloud video surveillance bedrijf dat een scala aan geavanceerde AI-functies biedt, waaronder Eagle Eye Smart Video Search. 'Eagle Eye Smart Video Search is een functie die gebruikers in staat stelt om snel en efficiënt specifieke events clips in opgenomen materiaal te vinden', aldus Alberts.

De bekroonde oplossing maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) van Eagle Eye Networks om opgenomen videomateriaal te analyseren en specifieke objecten, gebeurtenissen of personen te identificeren. Met deze functie kunnen gebruikers snel door uren aan videobeelden filteren en specifieke incidenten of activiteiten lokaliseren.

'Dit is vooral handig voor bedrijven of organisaties die incidenten moeten onderzoeken of verdachte activiteiten moeten verifiëren, omdat het waardevolle tijd en middelen kan besparen', zegt Alberts, die van mening is dat naast het efficiënt zoeken en delen van video, de flexibiliteit in het gebruik van Eagle Eye Networks Cloud video een groot voordeel is ten opzichte van on-premise systemen.

Op afstand bewaken
Gebruikers kunnen toegang krijgen tot hun camerabeelden, ongeacht waar ze zich bevinden. Het enige wat nodig is, is een internetverbinding. Dit betekent dat ze hun eigendommen of bedrijven op afstand kunnen bewaken en snel kunnen reageren op mogelijke veiligheidsbedreigingen.

Bovendien biedt Eagle Eye Networks een gebruiksvriendelijke interface die toegankelijk is vanaf alle apparaten, inclusief smartphones, tablets en laptops. De winnende oplossing Eagle Eye Smart Video Search trok veel aandacht toen de oplossing in 2022 werd gelanceerd. Eagle Eye Networks ontving inmiddels vier internationale productprijzen.

Het sterkste argument van Alberts voor Eagle Eye Networks is echter niet alleen de Smart Video Search-functie, maar ook de schaalbaarheid van de hele oplossing.

'Ongeacht of het om een klein bedrijf of een grote organisatie gaat, kan Eagle Eye Networks aan de behoefte voldoen. Met ons cloudgebaseerde videosysteem kunnen gebruikers camera's toevoegen of verwijderen naar behoefte, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is die met het bedrijf kan meegroeien.' Onderzoek wijst uit dat het aantal observatiecamera's voor beveiliging of interne processen in Nederland alleen maar gaat toenemen. Eagle Eye Cloud VMS maakt deze groei op de meest efficiënte manier mogelijk voor de eindklant.

Naast Smart Video Search biedt Eagle Eye Networks een scala aan andere functies, zoals kentekenherkenning en poorten of slagbomen sturen, slimme koppelingen met toegangscontrole of meldkamer die het tot een volledige videobewakingsoplossing maken.



Reacties


Laatste nieuws