Verkoop corporatiewoningen via veiling vereenvoudigd door Donner

De door minister Donner opgestelde nieuwe regels voor de verkoop van corporatiewoningen maken de weg vrij voor corporaties om dit via een vrijwillige online veiling te doen.  Doordat een openbare verkoop is toegestaan kunnen woningen complexgewijs via een veiling aangeboden worden aan beleggers of andere corporaties. Op deze manier wordt transparant de optimale opbrengst uit de markt gehaald.

Dat zegt Ron Ruijs van Vastgoed-Auctions.nl, de grootste onafhankelijke opbodsite voor vastgoed in Nederland. De ruimere kortingsmogelijkheden maken het volgens Ruijs mogelijk om woningen via de veiling met een zeer scherpe inzetprijs in de markt te zetten, waardoor de omloopsnelheid aanzienlijk vergroot kan worden. “De particuliere kopers krijgen door deelname aan een veiling gelijke kansen om een woning aan te kunnen kopen en voor de corporatie komt door de veiling per opbod eveneens de optimale prijs tot stand. De verkoop met een grotere korting moet dan wel voldoen aan de voorwaarden zoals gesteld in de regeling Vervreemding woongelegenheden. Een veiling is een uitermate geschikt marketinginstrument om woningen opvallend in de markt te kunnen zetten en geeft de corporatie binnen een zeer korte periode een verkoopresultaat”, aldus Ruijs.

Hij is daarom blij met de aanpassing van de regels door minister Donner en heeft al met verschillende corporaties gesproken over het inzetten van een online veiling om zo tot een beter verkoopresultaat te komen. 



Reacties


Laatste nieuws