VGME & NVDO Vastgoedsociëteit "Duurzaamheid as usual!" op 17 november

VGME & NVDO Vastgoedsociëteit "Duurzaamheid as usual!"

Op donderdag 17 november organiseren de VGME en NVDO gezamelijk de volgende vastgoedsociëteit met als thema

Duurzaamheid as usual !
(Onderwijs) vastgoed beheren en beheersen
Op donderdag 17 november a.s. op de Priva Campus in De Lier

Natuurlijk staat in deze bijeenkomst duurzaamheid weer centraal. Het kader wordt gevormd door de onderwijssector waar vergaande afspraken zijn gemaakt en worden nagekomen op het gebied van energiebesparing en CO2 reductie. In deze bijeenkomst gaan we dieper in op strategisch, tactisch en operationeel gebied waarin duurzame oplossingen in de praktijk worden gebracht. U kunt zelf aangeven welke twee presentaties u wilt bijwonen.

De leden van de NVDO en VGME hebben veel raakvlakken op hun werkterrein gemeen. Daarom willen we tijdens deze bijeenkomst ruim voldoende gelegenheid geven om met elkaar kennis te maken tijdens het afsluitend buffet en de rondleiding op de Priva Campus. De Priva Campus is het eerste CO2 neutrale gebouw van Europa en loopt dus voorop als het gaat om duurzaamheid.

Programma
15.30 uur Ontvangst en registratie deelnemers
16.00 uur Opening door NVDO, VGME en Priva-directeur Meiny Prins
16.15 uur 1e sessie presentaties
17.00 uur Korte pauze
17.15 uur 2e sessie presentaties
18.00 uur Sluiting inhoudelijk deel
18.15 uur Uitgebreide netwerkborrel met buffet
18.45 uur Start diverse rondleidingen gedurende netwerkborrel met buffet
21.00 uur Einde

Presentaties
De volgende presentaties worden tweemaal verzorgd:

Presentatie 1, het strategisch kader en de visie:
“Verduurzamen? Verduurzamen!”
door de heer Ir. L.J.A.M. (Bert) van Griensven
Programmamanager Platform Duurzame Huisvesting en Consultant/manager bij AT Osborne

Het Platform Duurzame Huisvesting (www.platformduurzamehuisvesting.nl) is een alliantie van branche-, kennis- en koepelorganisaties die een belangrijke rol vervullen bij huisvesting in de bestaande utiliteitsbouw, het onderhoud en beheer van gebouwen, het investeren en beleggen in gebouwen en het managen van de gebouwgebonden facilities. Het Platform DH wenst door verbetering van de samenwerking voor aantoonbare resultaten te zorgen bij het verduurzamen van de huisvesting.

In deze presentatie worden de onderwerpen split incentive, business case, duurzaamheidstandaards en integratie behandeld. Tevens wordt toegelicht wat het Platform Duurzame Huisvesting voor u kan betekenen.

Presentatie 2, het tactisch kader en de realisatie van het beleid:
"Duurzame bedrijfsvoering in de praktijk"
door de heer A.P.F. (Toon) de Jong
Coördinator Duurzaamheid Facilitaire Dienst Hogeschool Rotterdam

Als eigenaar en gebruiker, maar ook als overheidsinstelling, heeft de Hogeschool Rotterdam (www.hogeschoolrotterdam.nl) zich sinds 2009 verplicht invulling te geven aan de MJA3 en RCI convenanten. De doelen zijn energiebesparing en CO2 reductie te realiseren.

Diverse uitgangspunten en achtergronden worden kort toegelicht. Vanuit de visie van de Hogeschool Rotterdam worden vervolgens de ervaringen gedeeld. Tevens zal worden ingegaan op de actuele zaken als BREEAM certificering voor bestaande gebouwen, alsmede voorgenomen acties om de gewenste doelstellingen te bereiken.

Presentatie 3, het operationeel kader en de praktische uitvoering:
“Investeren in leerlingen betekent investeren in schoolgebouwen”
Door de heer ing. B.J. (Bart) Verhaar, Manager Technisch beheer van ROC van Amsterdam en
de heer G.J. (Gert Jan) Jacobse, Consultant End Users van Priva.

In deze praktijkcasus worden de voordelen en knelpunten bij de inrichting van een gezond leerklimaat weergegeven. De relatie tussen beleid en praktijk komt tot uiting in zaken als energiebesparing, comfort en energiezorg. De drivers om duurzame oplossingen in bestaande bouw wél toe te passen worden concreet behandeld.

Locatie
Priva Campus, Zijlweg 3, 2678 LC in De Lier. De Priva Campus in De Lier is een van de eerste CO2-neutrale gebouwen van Nederland. In het gebouw wordt geen gas gebruikt voor verwarming of koeling. De Priva Campus maakt gebruik van koude- en warmteopslag in bronnen diep onder de grond. Daarnaast is de Priva Campus vooral ook een mooi gebouw waar het prettig werken en verblijven is. In 2007 won de Campus een prijs voor de meest innovatieve werkplek.

Kosten en Annulering
Voor leden van de NVDO en/of VGME zijn geen kosten verbonden aan deelname. Niet-leden betalen € 75,- .
Maar let op: bij no-show (afwezigheid zonder melding vooraf), wordt € 50,- excl. btw in rekening gebracht. Het is altijd mogelijk een vervanger uit de eigen organisatie te sturen.

U kunt zich aanmelden via het online aanmeldingsformulier . Er kunnen maximaal 180 mensen deelnemen aan deze bijeenkomst, maar wees er snel bij, want VOL = VOL!



Reacties


Laatste nieuws