Desolaat kantoorgebied omgezet in kansrijk vastgoed

Vastgoedbedrijf Property Upgrade maakt werk om het desolate kantoorgebied in Amstel III in Amsterdam Zuidoost om te toveren tot een kansrijk bedrijventerrein waar huurders graag komen. Behalve door het aanpassen van leegstaande kantoren zorgt Property Upgrade samen met andere vastgoedeigenaren voor meer uitstraling en levendigheid van dit gebied dat zij Campus Arena willen gaan noemen.

Dat meldt Mattijs Kaak van Property Upgrade. Dit in herontwikkeling gespecialiseerd bedrijf kocht vorig jaar een leegstaand kantoorpand van 3200 m2 aan de Hogehilweg in Amsterdam Zuidoost. Dit gebied staat bekend om de vele leegstand maar Property Upgrade wist het kantoorpand dat bovendien ook door brand was aangetast binnen een jaar voor 80% verhuurd te krijgen tegen huurprijzen die lopen van €125 per m2 casco tot €155 per m2 per jaar compleet met inrichting en meubilair.

Kaak stelt dat dit kantorengebied, dat door wethouder Van Poelgeest eerder dit jaar als ‘afgeschreven’ beschouwt, juist heel veel positieve eigenschappen heeft zoals de goede bereikbaarheid via de snelwegen en openbaar vervoer. Maar het gebied mist uitstraling en levendigheid. Om dat aan te pakken heeft Property Upgrade samen met andere vastgoedeigenaren in het gebied zoals Uni-Invest, Stena Realty, Intercity Management en Statenweg Beleggingen de handen ineengeslagen.

Zo komt er betere bewegwijzering en verlichting, meer groen en worden de parkeerterreinen en achterstallig onderhoud aangepakt. Het gaat om een gebied van circa twintig kantoorpanden die hierdoor flink in aantrekkingskracht wint, zo stelt Kaak van Property Upgrade. Om het nieuwe elan van dit kantorengebied te onderstrepen zal het omgedoopt worden in Campus Arena, verwijzend naar het nabijgelegen voetbalstadion maar ook met het oog op de nieuwe ontwikkelingen zoals de in aanbouw zijnde Ziggo muziektempel dat vlakbij verrijst.

Reacties