Succesvol een gemeubileerde woning verhuren

De verhuur van gestoffeerde en gemeubileerde woningen is nog altijd zeer populair, vooral in grote steden. Nu we de corona pandemie definitief achter ons hebben gelaten komen er weer meer expats en studenten uit het buitenland naar Nederland. Die zijn allemaal op zoek naar woonruimte. 

Voor expats wordt de bemiddeling vaak gedaan door de toekomstige werkgever. Die wil natuurlijk dat de nieuwe medewerker zich snel thuis voelt en een plezierige tijd heeft. Comfortabele woonruimte is dan heel belangrijk. Daarom hebben deze huurders vaak meer wensen en soms zelfs eisen.

Een stijlvolle inrichting
Veel buitenlandse werknemers zijn een hogere levensstandaard gewend. Ze bekleden immers goed betaalde functies. Dit deden ze in hun eigen land ook al. Daarom luistert de inrichting van een gemeubileerde woning nauw. Details kunnen eventueel met de toekomstige huurder worden afgestemd. 

Denk bijvoorbeeld aan een mooi vloerkleed in de woonkamer. Maar ook stijlvolle accessoires maken vaak het verschil tussen je ergens welkom voelen of na maanden nog altijd een ontheemd gevoel hebben.

Meer ruimte suggereren
Nederland is een dichtbevolkt landje. Dat betekent dat huizen hier vaak net wat kleiner zijn dan in andere landen. Om te voorkomen dat de huurder schrikt van kleine vertrekken, kun je gebruikmaken van visuele effecten. 

Een rond vloerkleed laat een ruimte groter lijken. Ook kun je meer ruimte suggereren met een grote spiegel aan de wand. Ook de lichtinval speelt een rol en de plaats en soort van kunstmatige verlichting. Een goed gekozen inrichting trekt huurders vaak sneller over de streep.

Schakel een deskundige in
Wil je een woning gemeubileerd verhuren maar heb je hier geen of weinig ervaring mee? Schakel dan een deskundige in. Online zijn bedrijven te vinden die woningen inrichten. Ze doen dat om het huis makkelijker te verkopen, maar uiteraard ook als een woning voor de verhuur bedoeld is. 

Met kleine en vaak zeer subtiele details wordt het verschil gemaakt tussen een saai huis en een huis waar de huurders voor in de rij staan. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de beoogde doelgroep waar het huis aan verhuurd gaat worden.

De huurprijzen voor gemeubileerde woningen
Na een aantal wat magere jaren door corona stijgen de huurprijzen voor woningen nu weer. In de vrije sector ben je niet gebonden aan het puntensysteem dat voor sociale huurwoningen geldt. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je de huurder waar voor zijn geld biedt. 

Als een huurder het idee heeft een eerlijke prijs voor de woning te betalen dan zal hij jou zeker aanbevelen bij bijvoorbeeld zijn opvolger als zijn tijd bij het Nederlandse bedrijf erop zit. Op die manier is de continuïteit van de verhuur van het pand beter gewaarborgd. Ook zullen vooral buitenlandse huurders zuinig zijn op hun huis en de inboedel als ze er met veel plezier wonen. 

Je kunt je beschikbare gemeubileerde woning via gespecialiseerde online platforms aanbieden voor de verhuur. 

Afbeelding ter illustratie.



Reacties


Laatste nieuws