Transformatie: Van schoolgebouw naar duurzame en levendige campus

Barry Verdel, initiatiefnemer en eigenaar van ict-bedrijf Verdel, vertelt over het transformatieproject Tech Campus De School in Roelofarendsveen dat in aanmerking kwam voor verschillende subsidies. Verdel werd hierin begeleid door Subvention. 

Barry Verdel heeft er samen met lokale partners voor gezorgd dat het bestaande schoolgebouw aan Schoolbaan 1 is getransformeerd tot een duurzame en levendige campus waar wonen, werken en maatschappelijke activiteiten samenkomen. Op 1 januari 2023 opende Tech Campus De School haar deuren.

Een leven lang leren in levendige campus
Barry Verdel, initiatiefnemer én eigenaar van het it-bedrijf Verdel, is trots op het resultaat. ‘Het doel van Tech Campus De School is om zowel kenniswerkers, flexwerkers als scholieren uit de regio bij elkaar te brengen. Het fundament van De School sluit daar naadloos op aan. We willen mensen namelijk uitdagen in het delen van kennis, kunde en ervaringen om een leven lang te leren. En dat alles onder één dak. Samen met Camilla Ramberg, directrice van CoolProfs en tevens mede-hoofdhuurder van De School, is dit gerealiseerd en daarmee werd een droom werkelijkheid.’

Barry vervolgt: ‘Wij kregen hierbij hulp van lokale partners. Zo maakte VRP architecten uit Roelofarendsveen de tekeningen voor het concept. Voor de bouw is Bouwbedrijf Van der Geest ingeschakeld, die op hun beurt weer lokale onderaannemers aanhaakte. De uitwerking deden we met elkaar. Zo werkten we maximaal samen voor de beste oplossingen.’ Wil je meer weten over de mogelijkheden in Tech Campus De School? Neem een kijkje op de website.

Circulariteit en BREEAM-NL certificaat
Het hele pand is gestript, met behoud van originele schoolelementen. De vloeren, muren en plafonds zijn aangepakt en alle installaties zijn vernieuwd. Hiervoor vroeg Subvention met succes de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA) aan. Daarnaast werden ook zoveel mogelijk materialen hergebruikt, zoals de armaturen en het relatief nieuwe ventilatiesysteem.

De duurzame aanpak van de bouw bleef niet beperkt tot circulariteit in materialen. Met 350 zonnepanelen en een sedumdak gaat het pand op voor een BREEAM-certificaat. Ook zijn er 27 appartementen voor sociale jongerenhuisvesting gebouwd. Hierover vertelt Barry: ‘Wat het concept uniek maakt, is het woondeel. De gymzaal is ingeruild voor 27 sociale huurappartementen waar jongeren tussen de 18 en 27 jaar wonen. De bewoners betrekken wij straks ook bij het concept, omdat zij gebruik mogen maken van alle faciliteiten. Door hun aanwezigheid wordt de community nóg levendiger.’

Subvention heeft veel ervaring met subsidies voor duurzaam gebouwcertificaten zoals BREEAM. Ook voor Tech Campus De School in Roelofarendsveen begeleidde Subvention met succes het subsidietraject. Bekijk ook het artikel over 'duurzaam (ver)bouwen verdient zichzelf terug'.

Over Verdel en het delen van kennis
Verdel telt inmiddels zo’n 62 ICT- en media 'geeks'. Als full-service digitaal partner helpen zij met maatwerk-cloudoplossing, maar ook snelle security-updates en met media- en online contentdiensten. Ze zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en delen hun kennis maar al te graag. Ook samen met de andere huurders van De School: CoolProfs, FlowerWatch, Free Design, Bibliotheek Rijn en Venen en flexwerkers. Zo staat het schoolrooster vol met trainingen en workshops, is het Makerlab een broedplaats voor nieuwste ontwikkelingen én ontmoeten mensen elkaar. Zowel overdag als in de avonduren is De School geopend, want nablijven was nog nooit zo leuk.

Jouw subsidiemogelijkheden voor verduurzaming van vastgoed?
Dagelijks helpen subsidieadviseurs van Subvention ondernemers en verhuurders bij de realisatie en verduurzaming van vastgoed. Wil je jouw subsidiemogelijkheden in beeld krijgen? Neem contact op met Maarten Duijts via 053 – 434 12 85 of maak gebruik van ons contactformulier.

 



Reacties


Laatste nieuws