Natuurlijk schoon in huis

Natuurlijke invloeden in het interieur zijn tijdloos, vormen een stabiele basis en stellen nooit teleur. Zeker als je kiest voor een mix van verschillende (aardse) kleuren, materialen en texturen. Is jouw liefde voor de natuur groot en laat je dit graag terugkomen in jouw interieur? Lees hier hoe je makkelijk en snel deze look creëert.

Verbindende factor
Een accessoire dat een belangrijke rol speelt in de uitstraling van het interieur, is een vloerkleed. Dit woonitem vormt de basis van een ruimte en verbindt losse elementen met elkaar. Ook kun je door te wisselen van kleed binnen no time een geheel nieuwe look creëren. Hoe nu beter een natuurlijke woonstijl creëren dan letterlijk een stukje natuur in huis halen? Kies bij de keuze voor een vloerkleed dus vooral voor natuurlijke materialen. Neem bijvoorbeeld een wollen vloerkleed. Niet alleen is dit materiaal aangenaam voor de voeten, de mooie weefstructuur zorgt ook nog eens voor een extra dimensie in de ruimte. Zoek je het graag verder van huis of spreekt een Bohemian sfeer je wel aan? Overweeg dan eens een jute vloerkleed. De goudbruine garen hebben een warme uitstraling en ook de vlechtstructuur voegt iets extra’s toe aan het interieur.

Nooit genoeg accessoires
Natuurlijk zijn er nog veel meer accessoires die de natural feeling in huis versterken. Stel bijvoorbeeld een speelse mix van kussens samen gemaakt van linnen, katoen, jute, wol en/of leer. Maak de look compleet met een rieten (planten)mand en lampenkap. Voor een mooi geheel stijl je af met stenen vazen en kandelaren. Of je die nu hebt geërfd van oma, tweedehands op de kop hebt getikt of gewoon hebt gekocht in de winkel; combineer nieuwe en oude items gerust met elkaar. Deze bijzondere samenstelling maakt jouw interieur lekker eigenzinnig en uniek!

Kleuren uit de natuur
Het fijne van een natuurlijk interieur is dat je er alle kanten mee op kunt. De natuur zelf biedt ons namelijk een uitgebreid palet aan mogelijkheden. Ben je niet vies van een beetje kleur? Ga dan gerust aan de haal met sprekende kleuren uit het aardepalet, zoals groen, geel of blauw. Wil je de rust behouden? Houd het dan vooral bij bruin-, beige- en zandtinten. Een bijkomend voordeel van aardetinten is dat je bijna alle kleuren uit het palet met elkaar kunt combineren. Dus, mix én match er lekker op los.

Reacties