Qongres 9 mei: Bedrijfsvoering woningcorporatie, een zinkend schip?

Qongres 9 mei: Bedrijfsvoering woningcorporatie, een zinkend schip?

Ter ere van het vijfjarige bestaan organiseert financieel adviesbureau voorwoningbouwcorporatiesQonsío, op 9 mei 2023 het Qongres met als thema: Bedrijfsvoering woningcorporatie, een zinkend schip? U bent die dag van harte welkom op Landgoed De Horst in Driebergen alwaar Qonsío u meeneemt in de drie belangrijkste vraagstukken die bijdragen aan het minimaliseren van de risico’s. Let op: er zijn maximaal 100 plekken beschikbaar.

De veelbesproken onderwerpen en discussies binnen de sociale huisvesting klinken inmiddels als een herkenbaar riedeltje: onhaalbare prestatieafspraken, vertragingen in de bouwsector, hoge energielasten, huurverlaging, opvang voor asielzoekers… Elk sociaal gerelateerde kwestie lijkt vooral op het bordje van de woningcorporatie te komen liggen.

  • Wat doet dit achter de schermen met de bedrijfsvoering van de sociale huisvester?
  • Houdt de woningcorporatie deze druk nog lang vol of dreigt het sociaal en verantwoord beheren van maatschappelijk kapitaal een gewetenskwestie te worden?
  • Welke belangrijke stappen op het gebied van finance, HR en IT security kunnen nog worden genomen om risico’s intern en extern te minimaliseren?

Qongres 2023 wordt ter ere van het vijfjarig bestaan georganiseerd door Qonsío. Als financieel adviesbureau voor ruim 150 woningbouwcorporaties heeft Qonsío veel expertise in huis op het gebied van jaarrekeningen, begrotingen en HR solutions.

Programma 9 mei 2023
12:00 uur: Ontvangst met lunch

13:00 tot 16:00 uur:
Start programma o.l.v. Rogier Elshout (Lagerhuis discussies) 

 

 

 

 

Een haalbare meerjarenbegroting opstellen; Prof. Dr. Johan Conijn (Finance Ideas) spreekt zijn zorgen uit over de haalbaarheid van de veelal mooi opgestelde plannen. Wie zorgt ervoor dat de doelen gehaald worden? Wat levert zo’n (te) ambitieuze begroting op termijn op?

 


 

 

 

Cybercriminaliteit; Een nachtmerrie voor velen is voor een aantal woningcorporaties in 2022 werkelijkheid geworden. Hoe hebben de gedupeerden zich hier doorheen geslagen en wat kunnen we van deze cyberhack leren? Lynn Molendijk van Privacy Specialist licht dit toe en een gedupeerde komt ook aan het woord.

 

 

 

 

Personeelstekorten: Hoe gaat de sector hiermee om? Het waarborgen van kennis is moeilijk, het aantrekken van jong talent blijft uit, het gebruik maken van interimmers lijkt steeds meer verkapte loondienst, en de kansen die zich voordoen op de krappe arbeidsmarkt worden besproken door Ruud Jan van den Berg (BMC) en Pascal Scholte van BMC.

 

 

 

 

16:00 tot 17:00 uur:  Afsluiting met comedy Tom Sligting en DJ Miss Sugaware proosten op vijfjarig bestaan Qonsío (borrel)

Er is plaats voor 100 mensen, meld je direct aan via dit webformulier.

Hoofdfoto ter illustratie: ©landgoeddehorst.nl

 



Reacties


Laatste nieuws