Mirella Hocqué (Fryslân Homes): 'Vanaf nu ga ik als vastgoedbeheerder nog slimmer werken'

Het is inmiddels drie jaar geleden dat Mirella Hocqué, vennoot bij Fryslân Homes Verhuur & Beheer uit Heerenveen, wakker werd met de gedachte dat het anders moest. Beter gezegd, om nog slimmer te gaan werken om de groei van het bedrijf te kunnen vormgeven.  

Fryslân Homes beheerde op dat moment een grote woningportefeuille voor honderden verhuurders in de provincie Friesland. De verhuuradministratie nam steeds meer tijd in beslag en werd foutgevoeliger. Dat moest anders, zeker met de nieuwe klanten die zich bleven melden. In een gesprek met Mirella vertelt zij hoe Fryslân Homes sindsdien is gegroeid en wat haar geholpen heeft om de administratie efficiënter te organiseren.

De beste worden, niet de grootste
Fryslân Homes is opgericht in 2014 met de missie om de beste verhuurbemiddelaar van Friesland te worden. Korte communicatielijnen met huurders en de verhuurders, een aanbod van kwalitatief goede woningen, eerlijke huurprijzen, de menselijke maat en transparantie zijn de kernwaarden van het bedrijf. 

'Onze kernwaarden zijn sinds de oprichting van Fryslân Homes niet veranderd. We hebben de ambitie om de beste verhuurder van Friesland te zijn, en te blijven. De grootste willen we niet worden. Heel bewust hebben we de keuze gemaakt om ons te beperken tot regio Friesland. Die focus heeft ertoe geleid dat we provinciaal inmiddels een begrip geworden zijn. 

We verhuren alleen woningen die aan onze hoge eisen voldoen, werken enkel voor betrouwbare verhuurders en screenen de huurders zorgvuldig. Dat levert voor huurder en verhuurder een groot voordeel op en dat betaalt zich uit. Daarnaast hanteren we marktconforme huurprijzen. De aangekondigde regulering van het middenhuursegment zien wij daarom ook niet direct als een bedreiging, maar meer als een welkome toevoeging.'
 
Fryslân Homes is sinds 2014 gestaag gegroeid. In 2020 merkte Hocqué dat te veel tijd ging zitten in administratieve handelingen. 'We hebben een goede band met onze klanten. Aan de basis daarvan ligt persoonlijk contact. Wanneer de administratie te veel tijd in beslag neemt, heeft dat direct invloed op de aandacht die je aan je klanten geeft. We zijn ons daarom gaan oriënteren op mogelijkheden om de administratie grotendeels te automatiseren. Niet in de laatste plaats om onze diensten voor een scherpe prijs te kunnen blijven aanbieden'.

Efficiëntieslag 
In haar zoektocht naar een geschikt softwarepakket heeft Fryslân Homes verschillende aanbieders vergeleken om een zorgvuldige afweging te kunnen maken. 'We hebben diverse demo’s van softwarepakketten bekeken. De eenvoud en het gebruiksgemak was voor ons de doorslaggevende factor om te kiezen voor BRIXXonline. We werkten al met boekhoudprogramma MoneyBird, waar BRIXXonline een goede koppeling mee heeft, waardoor we onze boekhouding gemakkelijk konden aansluiten. Ook onze accountant werd er dus blij van.

Voorheen hielden we alles handmatig bij in verschillende Excel-bestanden. Aan het einde van de maand kwamen de print-outs op tafel om de ontvangsten en betalingen letterlijk met pen af te vinken. In BRIXXonline komt alles samen. We hebben daardoor een enorme efficiëntieslag kunnen maken.

De bank is gekoppeld via MoneyBird. Wanneer de huurfacturen verstuurd zijn, worden de ontvangen betalingen automatisch verwerkt. Met één druk op de knop gaan dan de verhuurafrekening, inclusief verrekening van de gemaakte kosten, de deur uit richting onze verhuurders. De verhuurafrekening rolt automatisch uit BRIXXonline. Het enige dat ik nog doe is de betaling aan onze verhuurders accorderen in de bank'.

De portefeuille meer dan verdubbeld
Sinds 2020 is de beheerportefeuille van Fryslan Homes meer dan verdubbeld. Zonder het automatiseren van de verhuuradministratie was dat niet mogelijk geweest. Omdat BRIXXonline bij de ontwikkeling van de software haar gebruikers betrekt, zijn veel klanten ook ambassadeur van het systeem. 'De werkwijze van BRIXXonline past goed bij onze eigen kernwaarden. BRIXXonline heeft meer dan 200 klanten, maar het contact is nog altijd persoonlijk en de lijntjes zijn kort. We hebben regelmatig contact, en kunnen onze input geven. En dat zie ik terug in het systeem zoals wij het nu gebruiken. Wij hebben met BRIXXonline het platform om gezond te kunnen doorgroeien.

De ambitie van Fryslân Homes stopt niet en dat geldt ook voor de ambitie van BRIXXonline zelf. Doorlopend worden nieuwe functies ontwikkeld om de vastgoedbeheerder nog meer werk uit handen te nemen en informatie voor vastgoedeigenaren en huurders beter te ontsluiten.

Meer weten over BRIXXonline? Neem contact op voor een informatie of een vrijblijvende demo.
T: 0320-286 334 E: info@metafoorsoftware.nl     

Meer weten over de diensten van Fryslân Homes?
Neem contact op met E: info@fryslanhomes.frl of T: 0513-201050Reacties


Laatste nieuws