Een recreatiewoning niet te financieren? Bij Eijgen Finance kan het wél

Een recreatiewoning niet te financieren? Bij Eijgen Finance kan het wél

Er zijn genoeg redenen voor vastgoedfinanciers om recreatieobjecten niet te financieren. Eijgen Finance legt uit waarom zij dit wél doen. Want een recreatiewoning kan een mooie investering zijn. Zeker als het een belegging is, waar je een mooi rendement op kan maken.

Het vinden van een financiering voor een recreatiewoning valt echter niet mee. Voor veel financieringspartijen is een recreatiewoning een object wat niet gefinancierd kan worden. Binnen het grote aanbod van kredietverstrekkers van Eijgen Finance zijn er gelukkig wel mogelijkheden.

Veel vraag naar recreatiehypotheek
Op de verschillende Eijgen Finance kantoren komen de aanvragen voor een recreatiehypotheek met grote regelmaat voorbij. Waar klanten bij andere partijen tegen een muur aanlopen, worden ze hier wel geholpen. 'De vastgoedmarkt is natuurlijk turbulent op het moment door stijgende rentes en reguleringen. We staan aan het begin van een consolidatieslag waarna veelal de grotere beleggers overblijven. Maar er zijn ook positieve ontwikkelingen en kansen. Eentje daarvan is de recreatiemarkt en daar hebben wij tijdig op ingespeeld',  aldus Franke Twerda, directeur van Eijgen Finance.

Er zijn een aantal redenen te noemen waardoor het lastig kan zijn om een recreatiehypotheek te verkrijgen:

  1. Risico voor de geldverstrekker: Een recreatiewoning wordt gezien als een luxeproduct en de waarde ervan kan fluctueren afhankelijk van de economische omstandigheden. Bovendien wordt een recreatiewoning niet het hele jaar door gebruikt waardoor er meer risico bestaat op schade en onderhoudskosten. Dit maakt het object voor een geldverstrekker minder aantrekkelijk om een hypotheek voor te vertrekken.
  2. Hoge kosten: Een recreatiewoning kan duur zijn waardoor de hypotheekbedragen ook hoog zijn. Geldverstrekkers zijn terughoudend om hoge hypotheken te verstrekken, vooral wanneer er niet veel zekerheid is dat de lening wordt terugbetaald.
  3. Beperkte markt: De markt voor recreatiewoningen is kleiner dan de markt voor reguliere woningen. Hierdoor zijn er minder geldverstrekkers die zich richten op deze niche en zijn de voorwaarden van een recreatiehypotheek vaak strenger dan die van een reguliere hypotheek.
  4. Moeilijker verkoopbaar: Mocht de geldverstrekker in het uiterste geval het onderpand, in dit geval de recreatiewoning, moeten verkopen dan kan het lastiger zijn om kopers voor het object te vinden omdat niet iedereen een recreatiewoning kan kopen.

Al deze factoren maken het voor geldverstrekkers risicovoller om hypotheken te verstrekken voor recreatiewoningen. Toch is er een klein aantal geldverstrekkers die wel voorzien in een hypotheekproduct voor een recreatiewoning. 'Wij hebben exclusieve samenwerkingen opgezet met de paar partijen in de markt die er zijn. Dit maakt dat wij wel kunnen voorzien in een behoefte die bij onze klanten speelt. De voorwaarden zijn strenger maar heel veel klanten kunnen we toch goed helpen met de mogelijkheden die we hebben', licht Franke toe.

Specialist in maatwerk
Door de jaren heen heeft Eijgen Finance zich gespecialiseerd in het leveren van maatwerk. 'Er zijn volop gevallen van ondernemers op te noemen die nergens in een hokje passen maar toch een solide bedrijf voeren en prima in staat zijn aan de betalingsverplichting te voldoen. Wij willen die ondernemers verder helpen. Nee bestaat daardoor bij ons in zulke situaties eigenlijk niet. Als het niet linksom kan, dan maar rechtsom. En zo staan we nu bekend, als de intermediair die verder denkt en oplossingen biedt. En dat past ook bij onze mentaliteit van echte doorzetters', zo vertelt Johan Westra, medeoprichter en directeur van Eijgen Finance.

Meer weten over een recreatiehypotheek? Neem dan ook eens contact op met Eijgen Finance voor een vrijblijvend gesprek over je mogelijkheden of bel op 088 5150222.

info@eijgenfinance.nl | www.eijgenfinance.nl

Afbeelding ter illustratie.

Reacties