Online verkoop tuinbouwbedrijven krijgt vervolg

op 6 en 7 december gaan naar verwachting tien tot vijftien bedrijven opnieuw online in de verkoop. Dit hebben Rabobank en DTZ Zadelhoff bekend gemaakt. Ze gaan hiertoe over omdat ze de eerste online verkoop een succes vonden met vijf van de zeven bedrijven online verkocht.

Drie bedrijven zijn tegen het geboden bedrag gegund. Met twee bedrijven is verder onderhandeld en alsnog tot een akkoord gekomen. ,,Met hen moesten de puntjes op de i worden gezet, omdat niet geheel duidelijk was waarop het bod precies betrekking had. Alleen op de glasopstanden of op glasopstanden inclusief bijbehorend onroerend goed", licht Dick Oosthoek, directeur Tuinbouw van de Rabobank, toe.

Chrysanten en paprika
Twee bedrijven die online in de verkoop zijn gegaan zijn dus niet verkocht: een chrysantenbedrijf in Poeldijk en een paprikabedrijf in Bleiswijk. Twee failliete bedrijven zijn verkocht voordat ze online in de verkoop zouden gaan; een bedrijf is tijdens het digitale veilingproces teruggetrokken, omdat op het laatste moment te veel nieuwe aanbieders zich meldden.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022