Nestr Smart Finance als eerste vastgoedfinancier aan de slag met Ockto

Nestr Smart Finance als eerste vastgoedfinancier aan de slag met Ockto

Nestr Smart Finance is per 6 maart 2023 gestart met brondata ontsluiting via Ockto. Hiermee wordt het beoordelingsproces voor vastgoedfinancieringen bij Nestr aanzienlijk versnelt. Robin Pol, COO bij Nestr: 'Deze samenwerking is een eerste stap om uiteindelijk te komen tot een volledig geautomatiseerde financieringsbeoordeling.'

Nestr biedt vastgoedfinancieringen voor verhuurde woningen en combinatiepanden. Met de Ockto-app kunnen klanten binnen enkele minuten de benodigde gegevens voor een financieringsaanvraag bij Nestr aanleveren. Deze worden door de klant opgehaald via verschillende overheidsportalen en de digitale bankomgeving. De klant kan de opgehaalde gegevens inzien en geeft vervolgens goedkeuring om te versturen naar Nestr.

Doordat alle benodigde gegevens binnen één sessie worden opgehaald, zijn deze in één keer compleet en beschikbaar voor verdere verwerking, waardoor klanten eerder duidelijkheid krijgen. Dit leidt tot een snellere beoordeling en daarmee een sneller proces, van aanvraag tot financiering.

Eerste afnemer IB Aangifte
Gert Vasse, Account Director bij Ockto: 'De implementatie bij Nestr is een goed voorbeeld van meerwaarde uit gecombineerde databronnen. We hebben het over publieke overheidsbronnen, banktransacties uit private bronnen én de primeur van de Aangifte IB. De toevoeging van deze laatste is perfect voor de use case van Nestr, waarbij een groot deel van de aanvragen vanuit een eenmanszaak gedaan wordt.'

De Definitieve Aangifte Inkomstenbelasting, ofwel Aangifte IB is onlangs toegevoegd aan het databronnen aanbod van Ockto. Hiermee is nu ook de winst, omzet en het vermogen van een eenmanszaak of zzp'er als brondata op te halen.

Foto v.l.n.r. Mitch Angenent (Nestr), Thomas Buis (Ockto), Robin Pol (Nestr), Tim Bijvoet (Ockto).

 

Reacties