‘Openstelling funda in business vraagt om hoge kwaliteit aanboddata’

Funda in business, de aanbodsite en zoekmachine voor commercieel vastgoed, legt in Vastgoedjournaal uit op welke wijze zij zich gaan openstellen voor het aanbod van gecertificeerde en professioneel opererende makelaars. Zij reageert daarmee op de opstelling van VBO Makelaar gisteren die aangaf voorlopig geen overeenkomst te willen sluiten met funda in business.

Funda in business heeft de ambitie uitgesproken om meer transparantie in de markt voor commercieel vastgoed te gaan brengen. De route daar naar toe loopt volgens funda langs twee lijnen: méér aanbod op één centrale plaats en hoge kwaliteit van de gepresenteerde data.

Om dit te realiseren is begin dit jaar besloten om funda in business open te stellen voor alle gecertificeerde en professioneel opererende makelaars in commercieel vastgoed. Daarnaast is gekozen voor een technische route waarbij alle datastromen moeten voldoen aan de (hoge) kwaliteitseisen zoals zijn vastgesteld door NVM Business, de vakgroep binnen de NVM die zich richt op commercieel vastgoed. September jongstleden is de openstelling operationeel geworden.

"Inmiddels hebben zich 35 makelaars bij ons gemeld om van de verruimde mogelijkheden gebruik te maken", zegt Jeroen Wilhelm, marketing manager bij funda. “Dit zijn ongebonden makelaars en leden van makelaarsverenigingen VastgoedPro en VBO. Sinds de openstelling in september hebben we in korte tijd de grens van de eerste 100 nieuwe objecten bereikt en het aanbod groeit iedere dag verder", aldus Wilhelm.

Makelaars kunnen zich aanmelden via www.fundainbusiness.nl/ aanmelden. Bij de aanmelding wordt verwezen naar de bijzondere leveringsvoorwaarden die van toepassing zijn. Deze zijn openbaar en worden vermeld op http://bit.ly/paEghM .Ook bij ieder leveringscontract voor de plaatsing van een bedrijfspand wordt de makelaar gewezen naar deze voorwaarden.

Gezien het feit dat de NVM oprichter is geweest van funda in business en al 6 jaar lang vaste klant is van funda in business, hebben NVM leden enkele voordelen ten opzichte van de overige makelaars die objecten plaatsen op funda in business. De belangrijkste voordelen zijn een hogere ranking en een financieel voordeel. Daarnaast krijgt de NVM inzage in de transactiegegevens per object die verkregen wordt als gevolg van de plaatsing op funda in business. Al deze zaken staan vermeld in de bijzondere leveringsvoorwaarden. “Op dit moment werken we aan een toepassing waarbij het aanbod van de aanleverende makelaar op de eigen site een hogere ranking krijgt”, aldus Wilhelm.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022